Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Το κακό χθες» συνέχεια

Αναγνώστες του blog και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, μας υπενθύμισαν παραλήψεις σημαντικές από το έργο που επιτελέσθηκε από «το κακό χθες».
Συγκεκριμένα έκαναν αναφορά στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Παροικιάς, έργο σπουδαίο για την εποχή του, αν σκεφθεί κανείς ότι ο πεζόδρομος, που είναι προς τη μεριά της  θάλασσας, ήταν χωμάτινος και ότι μεγάλοι φυσικοί ογκόλιθοι, που είχαν τοποθετηθεί για την προστασία της επιχωμάτωσης, έκρυβαν σε αρκετά σημεία τη θάλασσα.
Η απαράδεκτη αυτή – αισθητικά - εικόνα  παρέμενε από τα μέσα  της δεκαετίας το ΄70 μέχρι το 1995.
 Ήταν το πρώτο έργο της τότε δημοτικής αρχής που στηρίχθηκε στα σχέδια του αρχιτέκτονα Γιώργου Ευριπιώτη.
Η ανάπλαση είχε συμπεριλάβει και τις τρεις παραλιακές πλατείες  και έδωσε άλλη εικόνα στην παραλία της Παροικιάς, αυτήν που βλέπουμε μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα έγινε και η υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ στο τμήμα που αναπλάσθηκε.
Εκτός αυτού μας υπενθύμισαν και τη εξαιρετικά δύσκολη διαχείριση των δύο ναυαγίων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο: του «Ποσειδώνα», που ήταν την εποχή εκείνη ό,τι καλύτερο διέθετε η ακτοπλοΐα και του «Σαμίνα».
Το καθένα από τα δύο αυτά συνταρακτικά συμβάντα έχει τη δική του ιστορία, και εάν ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειές τους, θα πρέπει να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο.
Όμως, επειδή διανύουμε τουριστική περίοδο και δεν είναι σκόπιμο να ανασύρουμε μνήμες από ναυτικές τραγωδίες, με την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί, θα ασχοληθούμε, γιατί και εδώ έχουμε να πούμε πολλά.
Πάντως ευχαριστούμε για την υπενθύμιση τους δύο καλούς μας φίλους.
(συνεχίζεται)
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: