Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Με αφορμή την παραίτηση Φραγκούλη

Η παραίτηση του Στέλιου Φραγκούλη δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν τον ερμηνεύουμε σωστά, είχε την αίσθηση και στο τέλος την βεβαιότητα ότι δεν είχε τη στήριξη της δημοτικής αρχής, όχι μόνο στη διένεξη με τους εργαζόμενους, αλλά και σε βασικά ζητήματα, που αφορούν το κύριο έργο της ΔΕΥΑΠ που είναι η εξασφάλιση του νερού κυρίως στην περιοχή της Παροικιάς.
Κορυφαίο δείγμα γραφής, η μη λειτουργία της αφαλάτωσης ούτε κι αυτό το κρίσιμο για την Παροικιά καλοκαίρι χωρίς να ευθύνεται γι αυτό ο Φραγκούλης.
Έτσι η Πάρος έχασε έναν εργάτη της τοπικής αυτοδιοίκησης και η δημοτική αρχή ένα βασικό της στέλεχος, ίσως το βασικότερο που διέθετε.
Με την παραίτηση Φραγκούλη έχουμε την αίσθηση ότι αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τη δημοτική αρχή.
Η απρόσκοπτη υδροδότηση όλης της Πάρου και η καλή λειτουργία της αποχέτευσης, αποτελούν τη βάση για να λειτουργήσει ομαλά η φθίνουσα οικονομία του νησιού. Προέχουν αυτά και έπονται τα άλλα.
Προφανώς αυτό δεν έγινε κατανοητό επαρκώς, αν κρίνουμε από τις χθεσινές τοποθετήσεις και του Δημάρχου και των συμβούλων της πλειοψηφίας με εξαίρεση τον Αντώνη Αρκά, που έδειξε να έχει συνειδητοποιήσει τα… επερχόμενα.
Ορισμένοι μάλιστα φρόντισαν να τα έχουν καλά και με «τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ». Έπλεξαν το εγκώμιο στον Φραγκούλη, προσβλέποντας ταυτόχρονα (εν όψει των προσεχών εκλογών) και στους εργαζόμενους, που μαζί με τις οικογένειές τους αποτελούν σημαντική δεξαμενή ψήφων.
Η παραίτηση Φραγκούλη έπρεπε, τουλάχιστον για την περίοδο του καλοκαιριού, δηλ. για ένα κρίσιμο για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ διάστημα, να έχει πρόεδρο, άτομο με θεσμικό κύρος. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο ο Δήμαρχος θα μπορούσε να εξασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη με κριτήριο τα συμφέροντα της επιχείρησης και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά λειτουργικά της προβλήματα. Ήταν λάθος του που δεν το έπραξε και θα το βρει μπροστά του.
Εμείς που δεν γνωρίζουμε τον κ. Αντιπαριώτη και τα προσόντα που διαθέτει για να διοικήσει μια τόσο νευραλγική επιχείρηση, ας μας επιτραπεί να του συστήσουμε :
1ον να ενημερωθεί επαρκώς για το νομικό πλαίσιο που διέπει την επιχείρηση.
2ον Να επουλώσει τα εργασιακά τραύματα και να αποκαταστήσει τις σχέσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους και
3ον Να αποκτήσει προσωπική εικόνα για τα προβλήματα κυρίως της ύδρευσης , αλλά και της αποχέτευσης (και όχι μέσω τρίτων) και να καταπιαστεί αμέσως με τα προβλήματα των αγωγών που προμηθεύουν με νερό την Παροικιά.
Ας έχει υπόψη του ότι, εάν η στάθμη της δεξαμενής της Παροικιάς πέσει χαμηλά την περίοδο της τουριστικής αιχμής, δεν θα μπορέσει να την ξαναγεμίσει, με αποτέλεσμα να δεινοπαθήσουν αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας του νησιού.
Ευχή μας να επιτύχει στο έργο του και η καρέκλα των 380 volt που αποφάσισε να καθίσει, ας φροντίσει να είναι γειωμένη.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: