Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ένα συμφωνητικό μίσθωσης που προέβλεπε δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε άπορους παριανούς

Το σωτήριο έτος 1999, όταν έληγε το συμφωνητικό μίσθωσης του ακινήτου του Βελέντζειου Ιδρύματος, στο οποίο στεγάζεται η κλινική «Αθήναιον» και έπρεπε να συνταχθεί νέο, στο γραφείο του δικηγόρου του Ιδρύματος κ. Λεοντή Γρηγόρη, με την παρουσία του εκπροσώπου του Ιδρύματος και τότε δημάρχου Πάρου, υπογράφηκε το νέο συμφωνητικό, το οποίο περιελάμβανε και τα παρακάτω που αφορούσαν ασφαλισμένους (ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση) και μη ασφαλισμένους άπορους παριανούς.
Η «μισθώτρια» υποχρεούται να δέχεται προς νοσηλεία, κατά ελεγχόμενη προτεραιότητα, δημότες και κατοίκους της Πάρου, αφ΄ενός μεν ασφαλισμένους στα οικεία ταμεία υγείας τους (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κλπ), με την ασφαλιστική τους κάλυψη και μόνον, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, αφ΄ετέρου να νοσηλεύει 15 άπορους και μη ασφαλισμένους δημότες και κατοίκους της Πάρου, ετησίως, εντελώς δωρεάν, για το πρώτο 10/ήμερον, υπό τον όρον ότι η απορία και μη ασφάλισή τους θα βεβαιώνεται με σημείωμα του Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Η τυχόν άρνηση της «μισθώτριας» για άμεση εκπλήρωση του παρόντος όρου, την υποχρεώνει σε επίδειξη των βιβλίων ασθενών και εισαγωγής σε εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Ιδρύματος, καθώς και σε έγγραφη αιτιολόγηση της αρνήσεως.
Οπωσδήποτε – σε περίπτωση μη υπάρξεως κλινών – υποχρεούται να εξεύρει δύο – τουλάχιστον- θέσεις την τρίτην ημέραν από την υποβολή του αιτήματος.
Η παράβαση του παρόντος όρου θεωρείται ως αυτόματη καταγγελία της μισθώσεως εκ μέρους της «μισθώτριας» και ο «εκμισθωτής» θα δικαιούται σε αποβολή της «μισθώτριας», άνευ άλλου τινός.
Δεν γνωρίζουμε εάν και στα επόμενα συμφωνητικά που ακολούθησαν, συμπεριλαμβάνονται και οι προαναφερθέντες όροι.  Εάν υφίστανται, τότε το Βελέντζειο θα πρέπει να τους κάνει ευρύτατα γνωστούς και να τους  γνωστοποιήσει επίσημα στο Κέντρο Υγείας.  
Σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης μεγάλου αριθμού συμπατριωτών μας, εκ των οποίων αρκετοί πλέον είναι και ανασφάλιστοι, η στήριξή τους, σε σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι έργο άμεσης προτεραιότητας.
Πάροικος
Η σελίδα του συμφωνητικού  του Βελέντζειου με το “Αθήναιον”

Δεν υπάρχουν σχόλια: