Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠε και η Πάρος

Η 2η ΔΥΠε είναι η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία υπάγονται όλες οι νοσοκομειακές μονάδες και τα κέντρα υγείας του Πειραιά και του Αιγαίου.
Ο υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠε, έχει επισκεφθεί την Πάρο 2 φορές τους τελευταίους μήνες, μία στην κοπή της πίτας της Ν.Δ. και μία για σύντομες διακοπές το φετινό Πάσχα.
Γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στο Κ.Υ. Πάρου και έχει δώσει υποσχέσεις από τις οποίες δεν είδαμε καμιά απολύτως να πραγματοποιείται. Στις 17 Φεβρουαρίου 2013 στην κοπή της πίτας της ΝΔ. είπε σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης: «…σύντομα θα βρίσκεται στην Πάρο με απόσπαση από τον Πειραιά παιδίατρος μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μόνιμης θέσης, ενώ θα τοποθετηθεί στο Κ.Υ. και παθολόγος».
Το «σύντομα» του υποδιοικητή, που αφορά τον αποσπασμένο παιδίατρο, έχει μέχρι τώρα διάρκεια 4 μηνών (17/2-16/6) και η τοποθέτηση του παθολόγου, του οποίου θα καλύπταμε και το ενοίκιο, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.
Σε επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο πρόσφατα (ο υποδιοικητής), ανακοίνωσε ότι θα στείλει διασώστες του ΕΚΑΒ, αρκεί ο Δήμαρχος να βρει κατάλυμα για να φιλοξενηθούν.
Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον ΗΧΩ F.M. μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
1.       Ότι επρόκειτο να διοριστεί η διοικούσα επιτροπή στο Κέντρο Υγείας, την εβδομάδα που μας πέρασε. (Αυτό δεν έγινε και περιμένουμε να δούμε, αν ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα).
2.       Μέχρι τις 20 Ιουνίου, δηλ. μέχρι την προσεχή Πέμπτη, θα έχει επισκεφθεί την Πάρο κλιμάκιο γιατρών, για να εξετάσει τα παιδιά που πρόκειται να εγγραφούν στα σχολεία της Πάρου.
3.       Είπε επίσης ότι μέσα στο καλοκαίρι δηλ. μέχρι της 30 Αυγούστου, το ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ θα έχει θέσει υπό την προστασία του τις Κυκλάδες δηλ. θα επισκέπτονται γιατροί του Νοσοκομείου τις Κυκλάδες με ειδικότητες που δεν υφίστανται στα νησιά.
4.       Ότι μετά την ατυχία που είχαμε με τον παιδίατρο, που ενώ διορίστηκε δεν προσήλθε για αναλάβει υπηρεσία, με διαδικασίες εξπρές και μάλιστα με εντολή Λυκουρέντζου «εντός μηνός θα έχουμε τελειώσει με τον παιδίατρο».
5.       Ότι μπορούν οι συνταξιούχοι γιατροί της Πάρου, έπειτα από έγκριση από τη 2η ΔΥΠε να εξετάζουν ασθενείς στο χώρο του Κ.Υ. και να συνταγογραφούν με τη σφραγίδα του ΕΣΥ και την υπογραφή των αγροτικών γιατρών.
6.       Ότι μπορούν να εξετάζουν στο Κ.Υ. και γιατροί με ημιμόνιμη διαμονή στην Πάρο.

Πολύ φοβούμαι ότι οι πρόσφατες εξαγγελίες του υποδιοικητή(αντίγραφο μπορεί, όποιος θέλει, να το προμηθευτεί από τον ΗΧΩ) έχουν την ίδια αξία με αυτές που έκανε την 17η Φεβρουαρίου 2003, στο ακροατήριο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.
Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ο κ. υποδιοικητής, ότι οι νεοδημοκράτες της Πάρου, στην πλειοψηφία τους, έχουν προσωπικότητα, είναι έντιμοι και σοβαροί οικογενειάρχες, έχουν αρχές και απεχθάνονται το δούλεμα και τα ψέματα και είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι εξ αυτών αισθάνονται εκτεθειμένοι στα μάτια των συμπατριωτών τους και απογοητευμένοι από μια υποσχεσιολογία που δεν έχει αντίκρισμα.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: