Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Οργισμένη αντίδραση Μαργαρίτας και Γιώργου Παπανδρέου - Τι τους απαντούν

Την οργισμένη αντίδραση τόσο της Μαργαρίτας Παπανδρέου, όσο και του γιου της και πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Πρώτο Θέμα» που την εμπλέκουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τα δημοσιεύματα βασίζονται σε καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ.

Οπως αναφέρει, η εφημερίδα το «Βήμα»... ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης στις καταθέσεις τους ενώπιον των εισαγγελέων ορκίζονται ότι σε σύσκεψη των πέντε διευθυντών του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις δύο καταθέσεις ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ στη σύσκεψη που έγινε στις 2 Οκτωβρίου ανέφερε πως έχει πληροφορίες ότι ‘ πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου' ».

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σημειώνει ότι... η επίμαχη αναφορά που εμπλέκει το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση, περιέχεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ στους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη επικαλούμενους μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσίας του. Αυτοί ανέφεραν ότι το πρόσωπο με το υψηλότερο ποσό που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι η κυρία Παπανδρέου.

«Η δικαιοσύνη έχει το λόγο»

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά και προαναγγέλει την προσφυγή της στα δικαστήρια. Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού αναρωτιέται μεταξύ άλλων: «Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφερόντα του τόπου...».

Ολη η ανακοίνωση της κ. Παπανδρέου:

«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε.

Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο.

Άνανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.

Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή;

Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις;

Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφερόντα του τόπου.

Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα.

Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει.

Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη Δημοκρατία.

Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά.

Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία.

Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».

«Δεν θα με λυγίσουν»

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για: «χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.

Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.

Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς.

Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.

Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους.

Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».

Την αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής»
Στις δηλώσεις της κυρία Μαργαρίτας Παπανδρέου και του κ. Γιώργου Παπανδρέου το Βήμα της Κυριακής απαντά:

«Σε λάθος αποδέκτες απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου οι οποίοι επιτίθενται και μάλιστα με σκαιό τρόπο, στο "Βήμα της Κυριακής".

"Το Βήμα της Κυριακής" δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στη σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών, πρέπει να απευθυνθούν ο κύριος και η κυρία Παπανδρέου. Εκτός και εάν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες».

Η απάντηση του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

«Λυπούμαστε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τόσο γρήγορα τον πολιτικό πολιτισμό που διεκήρυττε και αντί για επιχειρήματα απαντά με ύβρεις και συκοφαντίες.

Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, την αμηχανία και την αγωνία τους, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και όχι σε μας.

Το ΘΕΜΑ δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνεται στο φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή -αφού προηγουμένως διασταύρωσε πλήρως τις σχετικές πληροφορίες- χωρίς να τοποθετηθεί στο αν η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει πράγματι ή όχι λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα με 500 εκατομμύρια εκείνης της εποχής.

Τέλος επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη απαντήσει: Είχε ενημερωθεί απ’ τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ; Γνώριζε το περιεχόμενό της; Συμφωνεί με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

Θα απαντήσει επιτέλους δημοσίως επί του θέματος ή προτιμά να γίνει κάποιο... δημοψήφισμα για τον ρόλο του στην όλη υπόθεση; Συμφωνεί ή όχι ο κ. Παπανδρέου ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς «εξαφανίστηκε» επί πρωθυπουργίας του η λίστα Λαγκάρντ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: