Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Νέο φορολογικό μετά την οργή για το 45%

Το νέο φορολογικό κατακρίθηκε, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις (τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στην κοινωνία) και αποσύρθηκε.

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε χθες στο οικονομικό επιτελείο να πάρει το σφουγγάρι και να αρχίσει από την αρχή τον σχεδιασμό για ένα νέο… νέο φορολογικό!

Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ενώ η συνάντηση αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές ότι πρέπει το σχέδιο νόμου να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας καθώς ο χρόνος πιέζει.

Την ίδια ώρα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για την Τετάρτη, ενώ πηγές της κυβέρνησης δεν απέκλειαν και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο το φορολογικό.

Όριο οι 50.000 ευρώ για το φόρο 45%;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φόρος 45% πιθανότατα θα διατηρηθεί αλλά θα ισχύει για εισοδήματα από 50.000 ευρώ και άνω, με σκοπό να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο τα μεσαία εισοδήματα.

Η θύελλα αντιδράσεων και για το αφορολόγητο των τέκνων, προκαλεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση. Το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει την αύξηση των φοροαπαλλαγών για τους πολύτεκνους, ενώ για όσους έχουν 1 ή 2 παιδιά θα διατηρηθούν κάποιες εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: