Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Λίστα με 1.747 βαριά ονόματα


Στο μικροσκόπιο της εφορίας για αιφνίδιο πλουτισμό 1.747 ονόματα. Ανάμεσά τους, πρώην αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, παράγοντες ποδοσφαίρου, δικηγόροι, γιατροί...
Πιο συγκεκριμένα, ερωτήματα προκαλεί η εντολή ελέγχου που διατάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών τον Απρίλιο του 2011, η οποία αφορούσε 1.747 άτομα σε όλη την Ελλάδα, για τα οποία η αυτόματη διαδικασία του συστήματος Elenxis έδωσε ενδείξεις αιφνίδιου πλουτισμού, ο οποίος ακολούθως έπρεπε να ελεγχθεί και από ειδικά συνεργεία για δύο λόγους: πρώτον, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο εμφανιζόμενος πλουτισμός είναι πραγματικός.
Δεύτερον, εφόσον υπάρχει, να διαπιστωθεί και εάν είναι νίμιμος ή όχι.
Ποιοι βρίσκονται στη λίστα
Στον κατάλογο με τους 1.747 ελεγχόμενους φορολογούμενους "μεγάλου πλούτου", που φέρνει στο φως η εφημερίδα 6 μέρες, περιλαμβάνονται:
- Βουλευτές, πρώην βουλευτές, πρώην αρχηγός κόμματος, μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές, γνωστοί διανοούμενοι, έμποροι όπλων, δημοσιογράφοι, πρώην και νυν μιντιάρχες, παράγοντες του ποδοσφαίρου, ξενοδοχειακοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, δεκάδες επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών με τεράστιες περιουσίες που δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις τους.

Πηγή: 6 μέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: