Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Νέο κόμμα από τον Λοβέρδο: ΡΙΚΣΣΥ, η διακήρυξη

Νέο κόμμα από τον Λοβέρδο: ΡΙΚΣΣΥ, η διακήρυξη
Τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με την ονομασία Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.) ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία καταρρέει η ελληνική οικονομία και οι τρομακτικές επιπτώσεις της για την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών είναι εν πολλοίς συνέπεια της ευδαιμονικής Δημοκρατίας, του σκοτεινού προσώπου της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στον γκρεμό. Πλην όμως, θέλοντας και μη, άνοιξαν τα μάτια μας. Είδαμε από τί πάσχουμε ακριβώς. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πει πως δεν βλέπει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη
"Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. ( Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακύρηξη στο διαδυκτιακό τόπο www.rikssy.gr"

Ιδρυτική διακύρηξη

Το ελληνικό έθνος, εντός και εκτός του ελληνικού κράτους, έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου επί χιλιετίες. Σήμερα για μια ακόμη φορά, ο ελληνικός λαός, αν και δεν βρίσκεται σε εθνικό ή εμφύλιο πόλεμο, δεινοπαθεί κάτω από μία πολυετή οικονομική κρίση με δραματικές διαστάσεις. Η δοκιμασία είναι σκληρή, αλλά θα την ξεπεράσουμε.
Η εθνική διάρκεια υπήρξε ανέκαθεν πρώτος και κύριος στόχος των προγόνων μας . Δεν το ξεχνούμε, αλλά και δεν ξεχνούμε ότι χωρίς δίκαιους κανόνες, κινδυνεύει η εθνική και η λαϊκή ενότητα.
Δεν ξεχνούμε επίσης ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είχαν έντονα στοιχεία οικονομικής και κοινωνικής αδικίας. Τα βάρη και οι ζημίες δεν κατανεμήθηκαν με δίκαιο τρόπο. Και αυτό βεβαίως υπονομεύει την ίδια τη συνοχή του ελληνικού λαού. Πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και, ταυτοχρόνως, να αποκαταστήσουμε την Δικαιοσύνη σε όλους τούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Πρέπει δηλαδή να διασώσουμε την ενότητα του λαού για να προστατεύσουμε την εθνική του διάρκεια.
Αυτό είναι σήμερα το ύψιστο χρέος μας. Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Οφείλουμε να δώσουμε όλο μας τον εαυτό, ώστε να ξαναβρεθεί ο δρόμος της ευημερίας και της αξιοπρέπειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Είναι γεγονός, ότι η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίστηκε όσο γρήγορα χρειαζόταν. Η ύφεση πρωτοεκδηλώθηκε το 2008 , ενώ η κρίση του δημοσίου χρέους είχε προβλεφθεί πολύ νωρίτερα . Έως, όμως, το 2010 η Ελλάδα κοιτούσε αμήχανα. Όταν την χρονιά εκείνη αποφασίσαμε να ριχτούμε στον αγώνα, είχαμε ανοικτά δύο δύσκολα μέτωπα. Από την μια πλευρά, το υπερβολικό δημόσιο χρέος και από την άλλη, η καταστροφική έλλειψη ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και της οικονομίας μας.
... διαβάστε αναλυτικά εδω

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Αναγνωστόπουλος Κώστας

Καθηγητής πολιτικός μηχανικός – οικονομολόγος του Πολυτεχνείου Ξάνθης. Φυλακίστηκε από την δικτατορία, ως στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος (Ρήγας Φεραίος). Συγγραφέας του βιβλίου «Το αόρατο και το ορατό χέρι» Εκδόσεις Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 2011.

Αποστολόπουλος Γιώργος

Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης μελέτης και κατασκευής ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

Γίτσας Δημήτρης

Δικηγορεί στην Αθήνα, μιλά αγγλικά – γαλλικά.

Γκίκα Στέλλα – Μαρία

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαρακόπειο Πανεπιστήμιο ( Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών) . Κατοικεί στο Αιγάλεω και μιλά Αγγλικά και Τούρκικα.
Γκουβέτσου Χρυσαυγή

Νομικός , πολιτικός επιστήμονας δικηγορεί στην Αθήνα. Επί σειρά ετών διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Γαλατσίου

Διγενάκη Ελένη

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι δικηγόρος, καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου

Κόττας Γιάννης

Δικηγορεί στη Πάτρα. Ήταν μέλος των φίλων του Π.Α.Κ. Ιταλίας, ενεργό μέλος του ιταλικού φοιτητικού κινήματος. Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας

Λαμπρίδης Διονύσης

Πολιτικός Μηχανικός, πτυχιούχος του τμήματος Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και του University of Bradford της Μ. Βρετανίας . Διατηρεί ατομική επιχείρηση στον τομέα των κατασκευών. Είναι δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου.
Λοβέρδος Ανδρέας

Δικηγόρος , αν. Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Κουτσουρέλης Κώστας

Συγγραφέας – νομικός. Δίδαξε λογοτεχνική μετάφραση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης και στο κοινό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και δημιουργική γραφή στο Ποιητικό Εργαστήριο του Ιδρύματος Σινόπουλου.

Μουμτζής Θεοδόσης (Σάκης)

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1976 συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα ( Ρήγας Φεραίος), μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Αγώνας». Από το 1979 έως και το 2009 δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο τομέα του τροφίμου

Μπακόλα Ελπινίκη

Γιατρός , ακτινολόγος, επιμελήτρια Α’ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μυλωνάς Χρήστος

Δικηγόρος , απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Αγγλίας.

Πασσάδη Χριστιαννά

Νομικός , Εμπορική Ακόλουθος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πασσάς Αργύρης

Αν. καθηγητής Κρατικής Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στις Βρυξέλλες, όπου και ειδικεύτηκε στις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Διδάσκει επίσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι συνεργάτης της Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης της Κύπρου

Σκαμνάκης Χριστόφορος

Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο γνωστικό πεδίο της κοινωνικής πολιτικής.


Ψωμάς Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Γεωτεχνικής κατεύθυνσης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Υδρολογία και την Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: