Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση Magc: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη πτώση το ΠΑΣΟΚ

 
Μια ακόμη δημοσκόπηση φέρνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απογοητευτικά συνεχίζουν να είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στη μέτρηση της marc για τον Alpha έρχεται πέμπτο κόμμα. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, η ΝΔ 20,8%, διαφορά 2,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, η ΔΗΜΑΡ με 4,9% και το ΚΚΕ με 4,5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέτρηση της marc ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου, πριν δηλαδή ανακοινωθεί η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης. Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η κατάσταση στη σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά του με τη ΝΔ στις 2,8% μονάδες.



Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44,6% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 31,7%. Το 64,5% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών σε αντίθεση με το 29,1% που ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες. Έξι στους δέκα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θέλουν τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών των κομμάτων τους στην κυβέρνηση.



Ωστόσο, συνολικά οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 53,2% εκτιμούν ότι η συμμετοχή κορυφαίων στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ δεν θα προσφέρουν στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συγκεντρώνει αρνητικές ψήφους της τάξης του 42,1%, ενώ οι θετικές φτάνουν το 39%.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: