Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ναυάγιο και στη Σύνοδο Κορυφής

Οι 27 ηγέτες δεν τα βρήκαν για το μοίρασμα των κοινοτικών κονδυλίων κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της ΕΕ και θα συνεχίσουν αύριο σε επίπεδο διμερών επαφών που θα έχουν, προκειμένου να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, προειδοποίησε ότι απαιτείται να παρθούν «επώδυνες» αποφάσεις σχετικά με τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ. «Το να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα, προϋποθέτει πολιτικές επιλογές», τόνισε στους ευρωπαίους ηγέτες ο Ρομπάι. «Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ο προϋπολογισμός αναφέρεται στο μέλλον».

Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε έχοντας στο μυαλό μας το ευρωπαϊκό συμφέρον παράλληλα με το εθνικό συμφέρον», κάνοντας έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν το συντομότερο σε συμφωνία.

Διαβάστε αναλυτικά τις εξελίξεις

01:26 Διέκοψε τις εργασίες της η Σύνοδος Κορυφής. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συμφωνία των ηγετών για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Οι ηγέτες θα έχουν αύριο το πρωί διμερείς επαφές.

22:31 Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής.

22:30 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ.

22:29 Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Μάριο Μόντι και με τον Μαριάνο Ραχόι πριν από την κρίσιμη Σύνοδο.

22:24 Από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του Real.gr, Θάνος Αθανασίου μεταδίδει: Ανώτατη πηγή της αυστριακής κυβέρνησης εκφράζει αισιοδοξία για συμφωνία σήμερα και θεωρεί ότι αν η Βρετανία δεν μετακινηθεί από τις θέσεις της για την επιστροφή κονδυλίων τότε υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για συμφωνία σήμερα.

22:11 Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογο του Μαριάνο Ραχόι πριν από την έναρξη της Συνόδου.


21:56 Από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του Real.gr, Θάνος Αθανασίου μεταδίδει: Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες οι 27 να καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το πρώτο τμήμα των χωρών θα αναχωρήσει σήμερα από τις Βρυξέλλες και η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο με τις υπόλοιπες χώρες. Τη «μερίδα του λέοντος» των κοινοτικών κονδυλίων αναμένεται να πάρει η Ελλάδα.

21:03 Σε οριστική συμφωνία για το Μνημόνιο της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέληξαν τρόικα και κυβέρνηση. Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών.

20:09 Διμερείς επαφές με τον Ιταλό πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο έχει πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος.


20:04 Παρών και ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε που εισήλθε στο κτίριο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

20:00 Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ.

19:56 Η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας αλλά τώρα προβλέπεται ότι θα αρχίσει με τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση, στις 22:00, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο.

19:22 Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε σε δημοσιογράφους ότι σε δύο λεπτά από τώρα θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος για τη χώρα μας απάντησε: «Εάν δεν είσαι αισιόδοξος χάνεις τα πάντα».

19:20 Έφτασε στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Έχουμε κάνει αυτό που μας αναλογεί, Τώρα είναι η σειρά των Ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ να κάνουν αυτά που τους αναλογούν, είπε ο πρωθυπουργός.

19:00 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς απείλησε σήμερα ότι θα καταψηφίσει το προσχέδιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020, αν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ συμφωνήσουν σε πολύ μεγάλες μειώσεις.

18:51 Εισήλθε στο κτίριο και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι που κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. ΒΙΝΤΕΟ

18:38 Εισήλθε τρέχοντας στο κτίριο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέβιντ Κάμερον που αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Οι προτάσεις του για περικοπές στον ευρω-προϋπολογισμό έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. ΒΙΝΤΕΟ

18:14 Παρών και ο Γάλλος πρόεδρος που κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρει ότι θα αναζητήσει συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό. «Η Ευρώπη είναι συμβιβασμός και όχι ατομικά συμφέροντα. Είμαι εδώ για να βρω μία ομοφωνία με την βοήθεια της Γερμανίας και όχι για να επιβάλλω ένα τελεσίγραφο» είπε ο Γάλλος πρόεδρος. ΒΙΝΤΕΟ

18:09 Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι απειλεί με «βέτο» την έγκριση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. εάν δεν διατεθούν περισσότερα κονδύλια στη χώρα του. ΒΙΝΤΕΟ

18:04 Στο χώρο της Συνόδου και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, που δηλώνει ότι δεν γνωρίζει εάν σε αυτή τη Σύνοδο θα υπάρξει συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών. ΒΙΝΤΕΟ

17:47 Πηγές της γερμανικής κυβέρνησης ανέφεραν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν συνιστά «τραγωδία» μία ενδεχόμενη διαφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

17:43 Επιμένει στην άρνηση ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

17:32 Πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε τον Χ.Β.Ρομπέι και τον Ζ.Μ.Μπαρόζο.

17:16 Έφτασε στο χώρο της Συνόδου ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: