Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός για χρέη στο Δημόσιο


Στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού οδηγήθηκε από αστυνομικούς το μεσημέρι της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Μπάμπης (Χαράλαμπος) Βωβός. Σε βάρος του 79χρονου, εκκρεμούσαν τρεις παραγγελίες του οικονομικού εισαγγελέα για οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν κατά τι το 1 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας, που κατηγορείται για χρέη ύψους 1.010.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς το Δημόσιο, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική» είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Στην ιδιοκτησία της έχει και διαχειρίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200.000 τ.μ., αξίας περίπου 1,2 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η διοίκηση της εταιρείας προέβη στη δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της χρήσης 2011, σε μια ενέργεια η οποία άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της επιχείρησης σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως σταδιακά και κατά το δυνατόν συντομότερα θα προβεί στη σύνταξη και δημοσίευση των υπολοίπων οφειλομένων οικονομικών καταστάσεων, ούτως ώστε αμέσως μετά να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει το άρθρο 5.4 του Κανονισμού του Χ.Α. για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν. 3588/2007.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η ΜΒΔΤ υπέγραψε με εταιρείες του Ομίλου της Alpha Bank σύμβαση εκχωρήσεως της σύμβασης leasing που είχε υπογραφεί με την Alpha Leasing για το ακίνητο επί της Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Μωραϊτίνη 3 στο Δέλτα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, επιτυγχάνοντας περαιτέρω μείωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά περίπου 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά στις εξελίξεις για το έργο στο Βοτανικό, η ΜΒΔΤ σημειώνει πως αναμένεται από το Ε' τμήμα του ΣτΕ η συζήτηση και η γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 3983/2011, για το «Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

«Θα ήθελα να δηλώσω προς τους μετόχους της εταιρείας μας, ότι η Διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη επανέναρξη των εργασιών του εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρμόδιος Βωβός.

Λίγα λόγια για τον Μπάμπη Βωβό

To όνομα που φιγουράρει στη Λ. Κηφισίας

Ο κατασκευαστής και επιχειρηματίας μεταμόρφωσε τη Λεωφόρο Κηφισίας, με την εμμονή του στα ογκώδη, πολυώροφα γυάλινα κτήρια. Μεταξύ των γνωστών οικοδομημάτων συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά και σύγχρονα κτήρια της πρωτεύουσας όπως τα Atrina, Agora, Polis, Delfi Corner, Atrium, Monumental Plaza κ.ά.

Ο 79χρονος Χαράλαμπος Βωβός κατάγεται από τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας. Ως το όγδοο παιδί μιας φτωχής οικογένειας είχε μάθει από μικρός να αγωνίζεται για την επιβίωσή του. Έδωσε εξετάσεις στο Πολυτεχνείο, όπου και έγινε δεκτός. Θα εργαστεί ως ασκούμενος πολιτικός μηχανικός στο γραφείο «Νικολαΐδης και Καλφόπουλος» επί της οδού Στουρνάρη.

Η αυτοκρατορία

Το 1968 κατασκεύασε τα κτήρια στα οποία στεγάζεται το υπουργείο Δημοσίων Έργων στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Χαρ. Τρικούπη, ενώ το 1975 επί Κωνσταντίνου Τσάτσου συμμετείχε και στην ανακαίνιση του Προεδρικού Μεγάρου. Ήδη, όμως, από το 1974 είχε ιδρύσει τη δική του τεχνική εταιρεία, η οποία το 1999 μετονομάστηκε σε «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ».

Ο μοναχογιός του ιδρυτή, Μπάμπη Βωβού, Άρης, πέρα από διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία, υπήρξε πρωταθλητής αγώνων ράλι και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου. Περιζήτητος εργένης, μετά τον γάμο του με την εντυπωσιακή Βίκυ Λαγοπούλου αποτέλεσαν ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια της κοινωνικής ελίτ της πρωτεύουσας.

Ο Άρης, άλλοτε ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης και άλλοτε ως μέτοχος, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά με τα κλαμπ Liberty, Foggs και το παραλιακό Bocca, αλλά και με το εστιατόριο του Ομίλου Βουλιαγμένης Nov Blue. Πιο πρόσφατη δραστηριότητά του αποτελεί και η αλυσίδα Costa Coffee, τα οποία πριν από μερικές ημέρες έβαλαν λουκέτο.

Η κατηφόρα…

Η πτώση των επιχειρήσεων του κ. Βωβού ξεκίνησε με την κρίση, το 2008, και ολοκληρώθηκε, όταν πριν από λίγο καιρό η εταιρεία του κατέθεσε νέο αίτημα για προσωρινά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές, το οποίο έγινε δεκτό στις 17 Οκτωβρίου από το δικαστήριο.

Η προηγούμενη αίτηση που είχε υποβληθεί παράλληλα με την αίτηση της εταιρείας για ένταξη στο άρθρο 99, είχε απορριφθεί από το δικαστήριο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τους εργαζομένους. Τώρα, με τη νέα απόφαση, η εταιρεία θα περιμένει χωρίς άλλα ανοιχτά μέτωπα την έκβαση της αίτησης για την υπαγωγή της στο άρθρο 99.

«Το πρότζεκτ του Βοτανικού ήταν ίσως αυτό που βύθισε την άλλοτε κραταιά εταιρεία, καθώς ίσως να ήταν πολύ μεγάλο για τις πλάτες της», ανέφεραν κατά το παρελθόν άνθρωποι του περιβάλλοντός του. Την τελευταία τριετία, που η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει, είχε επενδύσει πολλά στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: