Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

 
Μια ακόμη δυσκολία περιμένει τα νοικοκυριά και τους καταναλωτές αφού αυξήσεις «φωτιά» αναμένονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσα στο 2013, καθώς από το νέο έτος, σύμφωνα με βάση τη σχετική οδηγία της Ε.Ε. αλλά και με την υποχρέωση της χώρας μας μέσω του μνημονίου, θα πρέπει να προχωρήσει η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, το 2012 δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως και είχε ανακοινωθεί άλλωστε, αλλά «Το 2013 είναι μια χρονιά, που με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και τη μνημονιακή υποχρέωση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των τιμολογίων» ανέφερε ο υπουργός. Ενώ μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο «Σημαίνει ότι στις εταιρίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να έχουν συνάφεια οι τιμές με το κόστος παραγωγή. Από εμάς, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος», αφήνοντας, σαφώς, ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος», κατέληξε ο κ. Ασημάκης.

Οι αυξήσεις θα ισχύσουν άμεσα και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2013, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση θα είναι της τάξης του 30%. Πηγές του υπ. Περιβάλλοντος αναφέρουν ότι θα συνεκτιμηθεί η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με την αύξηση να είναι κατά μέσο όρο στο 20%, κλιμακωτά.

Αυτή θα είναι η μία από τις δύο αυξήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2013, στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα, ο κ.Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «θα υλοποιηθεί ο αγωγός προς την Πελοπόννησο, αυτό σημαίνει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και μια μεγάλη επένδυση εντός της χώρας. Τελειώνει ο διαγωνισμός, η τρίτη δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Τελειώνει ο διαγωνισμός για το λιγνιτωρυχείο στη Βόρειο Ελλάδα. Προχωρούμε τη μελέτη για τη μονάδα της ΔΕΗ, την Πτολεμαΐδα 5, στη Βόρειο Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: