Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Έως 13 Δεκεμβρίου θα εκταμιευτεί η δόση

 
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του Eurogroup ο υπουργός οικονομιών Γ.Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι έως 13 Δεκεμβρίου θα εκταμιευτεί η δόση.

Ο κ. Στουρνάρας αποκάλεσε σημαντικό κομμάτι την επαναγορά ομολόγων, υπογραμμίζοντας την σημασία των αποφάσεων των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης για τη χώρα μας.

«Σημαντική απόφαση που δίνει τις προϋποθέσεις για να μείνουμε στο ευρώ. Ευκαιρία να εξέλθουμε από το μαύρο κύκλο της ύφεσης» τόνισε.

Ωστόσο ο κ.Στουρνάρας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς όπως τόνισε «τα δύσκολα τώρα αρχίζουν»

«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, διότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν» δήλωσε με νόημα.

Ο υπουργός οικονομικών αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρο όλο αυτό το διάστημα, τόνισε πως αρχικά αντιμετώπιζε μόνο εχθρούς, αντιθέτως στο προχθεσινό Eurogroup βρήκε όπως ομολόγησε ο ίδιος μόνο συμμάχους.

«Για να το διατηρήσουμε αυτό, πρέπει να εφαρμόσουμε όλα όσα ψηφίσαμε,πρέπει να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και να χτίσουμε ένα πιο αποτελεσματικό και αξιοκρατικό κράτος» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Τέλος ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους στενούς του συνεργάτες αλλά και τους «ανώνυμους» όπως είπε δημοσίους υπαλλήλους που βοήθησαν το οικονομικό επιτελείο όλο αυτό το διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: