Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ψάχνει λύση το Μαξίμου από την άρνηση τρόικας και κομμάτων

Άγνωστο παραμένει τελικά το εάν και το πότε θα πάρουμε την επόμενη δόση, αφού αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί με τη μη τριτοκομματική κυβέρνηση να ψάχνει συμφωνία. Αφού η ΔΗΜΑΡ δεν υποχωρεί με τα εργασιακά αλλά και η τρόικα να αντιστέκεται και να μην αποδέχεται καμιά αλλαγή . Η απάντηση ήταν αρνητική σε τρία βασικά σημεία που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση, δηλ. στη διατήρηση του επιδόματος γάμου 10%, την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και τη δυνατότητα να έχει η Βουλή τον τελευταίο λόγο στις αποκρατικοποιήσεις.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο' Κόνορ δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις Ελλάδας – τρόικας.

«Παραμένουμε σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Δεν έχουμε… καμία ακριβή ένδειξη πόσο θα διαρκέσει η επίτευξη μιας συμφωνίας» είπε χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να κινούνται πλέον σε κοινή πορεία αρνούμενοι να ψηφίσουν τα εργασιακά αν έρθουν ενσωματωμένα σε ένα άρθρο.

Το πρώτο τεστ για την κυβέρνηση είναι αύριο με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Εκεί ειδικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν δέχονται τον τρόπο με τον οποίο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή αλλά μια μια τις αποκρατικοποιήσεις.

Αν υπάρξει πρόβλημα στην ψήφιση του νομοσχεδίου τότε δεν κινδυνεύει μόνο η συνοχή αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Για το θέμα έγινε σήμερα διπλωματικό επεισόδιο με τον υπουργό Οικονομικών να καλεί - χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα - σε κομματικό όργανο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τους πείσει να ψηφίσουν τις αποκρατικοποιήσεις.

Η ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε και πάλι αμετακίνητη στην άρνησή της να ψηφίσει τα επίμαχα άρθρα για τα εργασιακά και προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα. Είπε ότι αν υπάρχουν διαφωνίες σε 4 θέματα και δεχθεί να ικανοποιήσει τα 3 η τρόικα, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν απορριφθεί ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: