Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις λίστες Λαγκάρντ και ΣΔΟΕ

 
Την παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η υπόθεση με τις λίστες Λαγκράρντ και ΣΔΟΕ: ο αντιεσαγγελέας ζητά να δοθούν στη Βουλή ονόματα πολιτικών, που πιθανόν να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Η εντολή δόθηκε το Σάββατο από τον ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ο κ. Παντελής παρήγγειλε να διαβιβαστούν οι καταστάσεις με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας, Αθανάσιο Νάκο.

Ειδικότερα, από τη λίστα Λαγκάρντ θα σταλούν στην Βουλή, εφόσον φυσικά περιλαμβάνονται, τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές και διαχειριστές των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, πρέπει να σταλούν και τα ονόματα των συζύγων και ανήλικων παιδιών, υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στη Βουλή θα σταλούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών, οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό. Παράλληλα, θα διαβιβαστούν στο Κοινοβούλιο τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: