Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά πάμε σε αδιέξοδα


Την ανάγκη να συνεχίσει να υπάρχει η κυβέρνηση τόνισε, μεταξύ άλλων, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη.

Ο κ. Χατζησωκράτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως, ναι μεν έχουν υπάρξει κάποιες βελτιώσεις, ωστόσο, υπάρχει «κώλυμα» σε δύο σημεία των μέτρων για τα εργασιακά: το επίδομα γάμου και την επεκτασιμότητα της εθνικής συλλογικής σύμβασης.

«Έγιναν πράγματα αλλά δεν συνθέτουν το όλον» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζησωκράτης, μετά τη συνάντηση με τον κ. Σταμάτη, διαπιστώνει πως υπάρχουν πλέον μόνο τρεις εναλλακτικές επιλογές:

1) Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα για τα εργασιακά
2) Να αποσύρει τα συγκεκριμένα μέτρα προσωρινά και να συζητηθούν εκ νέου εν εύθετω χρόνο
3) Να έρθουν στη Βουλή για ψήφιση οπότε και η ΔΗΜΑΡ θα τα καταψηφίσει

Σε ερώτηση του protothema.gr για το τι θα πράξει η ΔΗΜΑΡ αν ο υπουργός Οικονομικών καταθέσει στη Βουλή τα εργασιακά σε ένα νομοσχέδιο και ένα άρθρο με τα δημοσιονομικά, ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε πως: «Ο κ. Στουρνάρας δεν είναι πολιτικός και δεν είναι εκείνος που έχει την ευθύνη των κοινοβουλευτικών ομάδων».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Χατζησωκράτης επανέλαβε πως βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να υπάρχει ως κυβέρνηση και σε αυτό η ΔΗΜΑΡ θα συνδράμει.

Επιπλέον, ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης διέψευσε ότι έχει κλείσει το πακέτο των εργασιακών μετά από συμφωνία με την τρόικα και σημείωσε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Θεωρεί δε πως το πακέτο των εργασιακών θα έχει κλείσει μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε και ο κ. Τσακλόγλου θα συμμετάσχει στο working Eurogroup όπου θα τους παρουσιάσει τα μέτρα.

Παράλληλα ανέφερε πως από τις 5 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου θα πρέπει συνολικά τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο protothema.gr, ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε αρνητικός όσον αφορά στο πακέτο των εργασιακών μέτρων που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, κ. Κουβέλης, χαρακτήρισε το νέο πακέτο για τα εργασιακά «βελτιωτικό» σε σχέση με το πακέτο που προτεινόταν από την Τρόικα έως εχτές το βράδυ.

Ο κ. Κουβέλης, είχε ενημερωθεί για τις νέες προτάσεις αναλυτικά από τον κ. Χατζησωκράτη. Ωστόσο, παρά τις βελτιώσεις, ο κ. Κουβέλης είπε πως δεν μπορεί να κάνει δεκτό ούτε το νέο πακέτο για τα εργασιακά και για αυτό εμμένει στην άποψή του να το καταψηφίσει.

Επιπλέον, στελέχη της ΔΗΜΑΡ, επεσήμαναν πως αφενός, με αυτό το πακέτο θα υπάρξει κοινωνική κρίση και αφετέρου, πως βρίσκεται πέρα από το αξιακό σύστημα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τα ίδια στελέχη αναφέρονταν στο ενδεχόμενο κυβερνητικής κρίσης σε περίπτωση που το οικονομικό επιτελείο φέρει σε ένα άρθρο εργασιακά και δημοσιονομικά μέτρα. Αναρωτιόντουσαν συγκεκριμένα: «Εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση, δεν θέλουμε νέες εκλογές. Θέλουμε να συνεχίσει η κυβέρνησης το έργο της. Όμως γιατί ορισμένοι πιέζουν προς μια κυβερνητική κρίση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: