Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Με κενά σε διδακτικό προσωπικό και άλλα προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Πάρου


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Πάρου

 

Πάρος, 25/9/2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Αγαπητοί γονείς,

 

        Πολύ θα θέλαμε φέτος να ευχηθούμε ολόψυχα στα παιδιά μας να έχουν μια δημιουργική, παραγωγική & ευχάριστη σχολική χρονιά…. Δυστυχώς όμως δεν το μπορούμε. Δεν το επιτρέπουν τα ίδια τα γεγονότα.

        Αυτός είναι και ο λόγος που, στον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, αποφύγαμε να απευθύνουμε τα συνηθισμένα ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα, απέναντι στο αθώο & ξένοιαστο βλέμμα των παιδιών μας. Αυτό το έργο το αφήσαμε στους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, των οποίων η αριθμητική παρουσία, ήταν ομολογουμένως ιδιαίτερα αναβαθμισμένη!.......

 

Έχετε απόλυτο δικαίωμα στην ενημέρωση και έχουμε καθήκον να σας την παράσχουμε επί της ουσίας και χωρίς σκόπιμες εκπτώσεις και ωραιοποιήσεις:

1.       Όπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος, δεν φτάνει που έκοψαν τη δυνατότητα των παιδιών - ενός τουριστικού, κατά τα άλλα, νησιού – να διδαχτούν τα ιταλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, αλλά δεν έφεραν και αναπληρωτή καθηγητή γερμανικών, με αποτέλεσμα να διδάσκεται ΜΟΝΟ η γαλλική γλώσσα, συγκαλύπτοντας, παράλληλα, την παρατυπία της απόσπασης καθηγήτριας γερμανικών στην στο Υπ. Παιδείας, η οποία έχει οργανική θέση στο Γυμνάσιο Πάρου και μισθοδοτείται από αυτό.

2.       Η υπόσχεση των αρμοδίων για αξιοποίηση καθηγήτριας γερμανικών που διδάσκει στην Αντίπαρο, δεν υλοποιήθηκε, αφού τοποθετήθηκε σε άλλα σχολεία του νησιού, με πολύ λιγότερες ώρες απασχόλησης από αυτές που έχει ανάγκη το Γυμνάσιο Παροικιάς……

3.       Εάν δεν τοποθετηθεί  και εφέτος αναπληρωτής καθηγητής γερμανικών στο Γυμνάσιο Παροικιάς, είναι βέβαιο ότι του χρόνου θα χαθεί η ίδια η οργανική θέση! Για εφέτος, μόνο τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου που δήλωσαν ως δεύτερη ξένη γλώσσα προτίμησης τα γερμανικά, ανέρχονται σε σαράντα (40).

4.       Τα κενά σε εκπαιδευτικούς, εκτός των γερμανικών, αφορούν επίσης έναν καθηγητή φυσικής, ένα φιλόλογο, έναν θεολόγο, έναν μουσικής, έναν τεχνολογίας και ασφαλώς καθηγητές για τα ευαίσθητα τμήματα ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.

5.       Κανονικός καταιγισμός μετακινήσεων καθηγητών του Γυμνασίου, με στόχο να καλυφθούν κενά διδακτικών ωρών άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η  λειτουργία της δικής μας μονάδας.

6.       Παρά τις επιτυχημένες προσπάθειες που έγιναν πέρυσι από τον Σύλ. Γονέων & το Σύλ. Διδασκόντων του σχολείου, ώστε να εξοικονομηθεί χώρος και να βγουν τα παιδιά μας από τις αίθουσες PROCAT, εφέτος επανήλθαμε στις ίδιες «αίθουσες», λόγω αυξημένου αριθμού των μαθητών της Α΄ τάξης.

7.       Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής, εάν θα έχουμε πετρέλαιο θέρμανσης με τα πρώτα κρύα, αφού οι Σχολικές Επιτροπές υποχρηματοδοτούνται δραματικά.

8.       Παρά την παρέλευση όλης της θερινής περιόδου, παραμένει ημιτελές και επικίνδυνο, το μικρό έργο της δημιουργίας ενός χώρου μπάσκετ μπροστά από τις προκατασκευασμένες αίθουσες.

9.       Τα παιδιά μας μπήκαν εφέτος  για μάθημα σε άβαφτες αίθουσες.

10.   Και βέβαια, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το εάν ο Δήμος έχει κάνει το παραμικρό για -την προκήρυξη, έστω - της μελέτης κατασκευής του νέου Γυμνασίου, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια το έχει ήδη απεντάξει από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013…..

 

Για όλα τα παραπάνω, καλείστε σε έκτακτη γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Παρασκευή 28/9/2012 και ώρα 20.00 μ.μ στο χώρο του Γυμνασίου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις από τους ίδιους τους γονείς για την περαιτέρω στάση μας. Η πρόσκλησή μας απευθύνεται και προς το προεδρείο της Ένωσης Γονέων, αλλά και προς τη Διεύθυνση της σχολικής μας μονάδας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ, ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ!

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: