Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η γυναίκα – μυστήριο στο πλευρό του Στρος Καν


Γυναίκα-μυστήριο εθεάθη στο πλευρό του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα. Η ξανθιά καλλονή είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, Ελληνίδα, η οποία όμως –όπως λένε όσοι τους συνάντησαν- μιλά άπταιστα γαλλικά. Φημολογείται δεν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντήθηκε με τον Στρος Καν, ενώ η γνωριμία τους φαίνεται ότι μετρά αρκετό καιρό, καθώς η ξανθιά καλλονή εθεάθη μαζί του και στη Νέα Υόρκη τον καιρό της παντοδυναμίας του.



Το ζευγάρι κατέλυσε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας, στο ξενοδοχείο «Electra» της οδού Ερμού, που βρίσκεται μόλις δέκα μέτρα από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών. Δεν είναι, προφανώς, τυχαίο ότι πρόκειται για το ξενοδοχείο που επιλέγουν σε κάθε τους επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα τα κλιμάκια του ΔΝΤ. Ο Στρος Καν και η συνοδός του έφτασαν λίγη ώρα μετά τη λήξη των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος και άκουσαν από πρώτο χέρι τα συνθήματα κατά του ΔΝΤ, ενώ δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη χαρακτηριστική οσμή των δακρυγόνων που πλανιόταν στην περιοχή μέχρι τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Στρος Καν είχε κάνει κράτηση με διαφορετικό όνομα, όμως φτάνοντας στη ρεσεψιόν χρειάστηκε να δώσει το διαβατήριό του και άρα τα πραγματικά του στοιχεία. Όταν διαπίστωσαν ότι η κράτηση αφορούσε δίκλινο δωμάτιο, ενοχλημένη η ξανθιά συνοδός του απαίτησε να μεταφερθούν στη σουίτα του ξενοδοχείου, όπερ και εγένετο. Ο ίδιος ο Στρος Καν φαινόταν πολύ ήρεμος και δεν έδειχνε να ταράζεται από την «παρεξήγηση», αντιθέτως ήταν ιδιαίτερα φιλικός. Κυκλοφορούσε με μεγάλη άνεση στους χώρους του ξενοδοχείου και μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή του που ο κόσμος τον αναγνώριζε.



Πίνοντας τον καφέ του μαζί με τη συνοδό του στο μπαρ του ξενοδοχείου, έγινε συχνά αποδέκτης ερωτήσεων από τους περιστατικούς, όχι μόνο για την οικονομική κρίση αλλά και για την προσωπική του ζωή. Το «καυτό» θέμα για τους περισσότερους Έλληνες που τον προσέγγιζαν ήταν φυσικά τι ακριβώς συνέβη με την καμαριέρα στο «Sofitel» της Νέας Υόρκης. Ο παρ’ ολίγον υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, χαμογελαστός, απέφευγε να απαντήσει διεξοδικά, αλλά δεν έδειχνε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι έχει ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια που του στοίχισε την πολιτική του καριέρα. Κάποια στιγμή, βέβαια, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και η ξανθιά συνοδός του αποσύρθηκαν στα ενδότερα του καφέ για να συνεχίσουν απερίσπαστοι την κουβέντα τους.




Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Στρος Καν θέλησε να γνωρίσει τη φημισμένη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και βρέθηκε σε πολυσύχναστο bar-restaurant της Γλυφάδας, όπου δείπνησε με τη συνοδό του και έναν νεαρό φίλο του. Οι τρεις τους συνομιλούσαν ζωηρά στα αγγλικά και τα γαλλικά και φαίνονταν να απολαμβάνουν την όμορφη βραδιά τρώγοντας φρουτοσαλάτα και πίνοντας ελληνικό κρασί. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ο Στρος Καν δεν έπαψε να χαμογελά στη γοητευτική γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: