Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Φόβοι για εξέγερση στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου


Στην έκτακτη ανάκληση των αδειών των σωφρονιστικών και όλων των άλλων υπαλλήλων που εργάζονται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ανάκληση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς εκφράζονται φόβοι για πιθανή εξέγερση των κρατουμένων, λόγω των εκτεταμένων αντιδράσεων που υπάρχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα σωφρονιστικά ιδρύματα ολόκληρης της χώρας.

Οι κρατούμενοι των φυλακών Αγ. Στεφάνου συνεχίζουν την αποχή από το συσσίτιο – τρέφονται με κονσέρβες και άλλα τυποποιημένα προϊόντα, αλλά και τις εργασίες μέσα στο ίδρυμα, όπως και οι αντίστοιχοι σε Κέρκυρα, Αλικαρνασσό, ενώ διαμαρτυρία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται και ζητούν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών, καλύτερη ιατρική περίθαλψη κ.α. Να σημειωθεί εξάλλου πως στις φυλακές της ΒΙΠΕ της Πάτρας ο αριθμός των εργαζόμενων σωφρονιστικών υπαλλήλων όσο πάει και μειώνεται, καθώς αρκετοί έχουν επιλέξει να βγουν σε συνταξιοδότηση, προκειμένου να προλάβουν τις αλλαγές στο σύστημα.

Πηγή: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: