Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 5 «όροι» του ΠΑΣΟΚ για να περάσει το πακέτο των μέτρων


Ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αντοχή της κυβέρνησης στο νέο χτύπημα που δέχτηκε (υπόθεση μαύρου πολιτικού χρήματος) είναι οι επιτελείς της Ιπποκράτους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε την Κυριακή με τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν πως θα πρέπει γρήγορα να ξεκαθαρίσουν στα πράγματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε τους χειρισμούς και τις εξηγήσεις του προέδρου της Βουλής. Από εκεί και πέρα, όμως, η Ιπποκράτους αναμένει τα πραγματικά περιστατικά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της δικαιοσύνης.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή προέχει το πακέτο των μέτρων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει σε πέντε σημεία για να μπορέσει η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή και την κοινωνία:

- Το πακέτο να έχει εσωτερική ισορροπία (σχέση περικοπών σε μισθούς με εξοικονομήσεις από το κράτος) και να είναι δίκαιο (χωρίς οριζόντιες περικοπές).
- Να συνοδευτεί από αναπτυξιακά μέτρα και νέα φορολογική πολιτική.
- Να δοθεί στη χώρα μας άμεσα η επόμενη δόση και η επιμήκυνση.
- Να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς νέων ομολόγων από την ΕΚΤ (έμμεσο κούρεμα του χρέους).
- Να υπάρξουν κοινωνικά αντίμετρα (ρύθμιση των ιδιωτικών δανείων από τις τράπεζες).

Προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να μην αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις το απόγευμα θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, υπό την προεδρία του Γιάννη Μανιάτη. Ήδη, όμως, οι βουλευτές έχουν στα χέρια τους επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου που τους εξηγεί τη στρατηγική. «Η κινητοποίηση όλων των βουλευτών μας είναι απολύτως αναγκαία, αν θέλουμε η χώρα να περάσει από την δυσάρεστη και αμήχανη συζήτηση για τη δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων των 11.5 δισ. - που μπορεί να είναι και θα φροντίσουμε να είναι η τελευταία - στη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο και την προοπτική της αυτοδύναμης Ελλάδας», επισημαίνει σε αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς και όλα τα στελέχη και μέλη του. Από την συλλογική μας δουλειά και σκέψη θα προκύψει η νέα αξιόπιστη πολιτική και προγραμματική φυσιογνωμία της παράταξης», είναι το μήνυμά προς τα στελέχη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: