Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

 
                                    Πάρος 26.9.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ κ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

Μετά από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» στις 15/9 αλλά και Αθηναϊκών και Κυκλαδικών μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου κ. Λ. Κοντός παραδέχτηκε τελικά ότι είναι αυτός που η αστυνομία συνέλαβε πριν λίγες ημέρες στην Πάρο για παλαιά συσσωρευμένα χρέη του προς το δημόσιο τα οποία αφορούν μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

Η παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ μετά τη δήλωση του κ Λοίζου Κοντού, αλλά κυρίως, μετά τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2012 σχετικά με το θέμα, δηλώνει τα εξής:

Είναι επιβεβλημένο, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Βλαχογιάννης, αντί με την απροκάλυπτη και πρωτοφανή πανελλαδικά στήριξή του στον κ. Κοντό να επιβεβαιώνει τις ανίερες και κάτω από το τραπέζι συμμαχίες της προεκλογικής περιόδου 2010, όπου ο αρχηγός μιας ολόκληρης παράταξης της μειοψηφίας προσχώρησε στην παράταξη διοίκησης, να διαφυλάξει το κύρος του Δήμου και την δημόσια εικόνα του νησιού και να ζητήσει άμεσα την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φαίνεται όμως ό, τι, αντί για την Πάρο, ο Δήμαρχος επιλέγει συνειδητά την συγκάλυψη και την πολιτική συναλλαγή. Προφανώς, για τους ευνόητους λόγους που μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται.
Προφανώς, ένας «ευάλωτος» πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου είναι πιο χρήσιμος στον Δήμαρχο κ. Χρ. Βλαχογιάννη.


Εμείς, ως μέλη παράταξης, καταδικάζουμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές που αποτελούν για μας μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Θεωρούμε ότι τα δημόσια αξιώματα, όπως και το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, δεν θα έπρεπε να υπηρετούνται από πρόσωπα που έχουν σοβαρές εκκρεμότητες και καταδίκες στη δικαιοσύνη, πολύ δε περισσότερο, όταν αυτές συνδέονται με πράξεις που έχουν φέρει την πατρίδα μας σ’ αυτή την οικονομική κρίση.

Αν ο δήμαρχος κ. Χρ. Βλαχογιάννης καλύπτει τον κ. Λ. Κοντό για τις βεβαιωμένες, παλαιές – σε εποχές άνθισης της Ελληνικής αγοράς - συσσωρευμένες οφειλές του από τζίρους, τότε πρέπει να κάνει το ίδιο για τους οφειλέτες δημοτικών τελών και εκείνους άλλων οφειλών προς το Δήμο.

Η σεζόν μόλις τελείωσε και εκατοντάδες Παριανοί επιχειρηματίες δεν κατόρθωσαν να βγάλουν τα χρέη τους. Χωρίς να ευθύνονται. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων από τα μνημόνια των τελευταίων δύο – τριών ετών.
Οι περισσότεροι από αυτούς πλήρωναν κανονικά, την εποχή που
«κάποιοι» έξυπνοι δεν πλήρωναν.
Αυτές τις πράξεις επιβραβεύει ο δήμαρχος κ. Χρ. Βλαχογιάννης.

Στα ζητήματα αυτά εμείς θα είμαστε αμείλικτοι. Ούτε εκπτώσεις κάνουμε, ούτε συναλλασσόμαστε, ούτε σιωπούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: