Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Δύο "γαλάζιοι αντάρτες"

Δύο είναι οι "γαλάζιοι αντάρτες" βουλευτές που αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια.
Πρώτος, όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, είναι ο Δημήτρης Κυριαζίδης, βουλευτής Δράμας και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων ο οποίος σε επιστολή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων καθώς τίθενται για τον ίδιο θεμάτα ηθικής τάξης και αξιοπιστίας.
Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ότι "η υιοθέτηση από πλευράς μου τέτοιων άδικων πολιτικών περικοπών στους ενστόλους κατά την παράλογη απαίτηση της «τρόικας» και παρά την εύρεση ισοδυνάμων μέτρων, θέτει για εμένα ζητήματα ηθικής τάξεως, αξιοπιστίας και προβληματισμό σε ό,τι αφορά τη στήριξή τους"
Δεύτερος ο Ηλίας Βλαχογιάννης, βουλευτής Τρικάλων, μέχρι πρόσφατα εκπρόσωπος των Αξιωματικών Αστυνομίας.
Την ίδια στιγμή, ο Θανάσης Νταλβούρος βουλευτής Αχαΐας ο οποίος ήταν ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας διαχώρισε τη θέση του : "Ξεκαθαρίσε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι σε κανέναν δεν έχω εκχωρήσει το δικαίωμα να μιλάει για λογαριασμό μου και να ερμηνεύει τις προθέσεις μου", ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα μέτρα είναι ΄/η τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία της Ελλάδας".

"Ναι, πολλές από τις περικοπές του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ είναι δύσκολες και επώδυνες. Πονάνε, αλλά είναι αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα ναυαγήσει. Όμως, δυστυχώς, τα νέα σκληρά μέτρα είναι και η τελευταία ευκαιρία, η τελευταία ελπίδα, για τη σωτηρία της Ελλάδας. Χωρίς αυτά, η πατρίδα μας δεν πρόκειται να επιβιώσει.
Επομένως, απευθύνω έκκληση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να κατανοήσουν την κρισιμότητα των καταστάσεων και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας στη σωτηρία της πατρίδας με την ίδια υπευθυνότητα και παρρησία που ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους.
Και ας αναλογιστούν ότι, την ίδια ώρα, άλλοι συμπολίτες μας υποβάλλονται σε ακόμη πιο αιματηρές θυσίες, χωρίς να έχουν πρόσβαση καν στο ιερό δικαίωμα της εργασίας.
Προέχει η σωτηρία της χώρας και γι’ αυτήν θα παλέψουμε όλες και όλοι μαζί. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Και ασφαλώς την «επόμενη ημέρα» οι πρώτοι που πρέπει να αποκατασταθούν είναι οι ένστολοι αλλά και άλλες ομάδες συμπολιτών, που έχουν πληγεί, από τα επώδυνα μεν, αλλά αναγκαία οικονομικά μέτρα”." επισήμανε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: