Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο, κόντρα στο "λόμπυ της δραχμής"

Αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο, κόντρα στο "λόμπυ της δραχμής"
 
Την ανάγκη αποφυγής της χρεοκοπίας τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, προσθέτοντας πως αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής .

«Αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο» δεσμεύτηκε ο κος Σαμαράς, αναφερόμενος στη λήψη νέων μέτρων για την εξοικονόμηση των 11. 5 δις ευρώ. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα λήψης της επόμενης δόσης που θα πάει όπως είπε στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία. Παράλληλα, ο κος Σαμαράς τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Κάνοντας μια αποτίμηση των επαφών του στο εξωτερικό με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φ.Ολάντ, ο κος Σαμαράς δήλωσε:

«Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας»

Ο κ. Σαμαράς, μίλησε επίσης και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης.

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας» είπε χαρακτηριστικά
Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την υιοθέτηση και εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων, «μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης» όπως είπε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: