Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πως μπορείτε να μην πληρώσετε το τέλος ακινήτων στην ΔΕΗ

Πως μπορείτε να μην πληρώσετε το τέλος ακινήτων στην ΔΕΗ
 
Τη δυνατότητα μεταφορά του τέλους ακινήτων στην αρμόδια ΔΟΥ και διαχωρισμού του από τον λογαριασμό της ΔΕΗ δίνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που εξέδωσε.

Ο ενδιαφερόμενος θα καταθέσει σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΥΟ σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής του απαιτούμενου ποσού, ώστε να «αποκοπεί» το τέλος από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, με την καταβολή 50 ευρώ. Η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού θα γίνει από την εφορία. Μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους, εφόσον συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται συγκεκριμένα:

- Εάν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αμέσως στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού από τον υπόχρεο.

- Εάν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε.) με μειωμένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανακκαθάρισης του τέλους, προσκομίζοντας και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η ∆ΟΥ, εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση, προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια, ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες, όπως έχουν προκύψει μετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθμός διπλοτύπου στην εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆ΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: