Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΙTUC: "Κλονίζεται η πίστη των Ελλήνων στην Δημοκρατία"


"Όταν ένα έθνος χάνει την ελπίδα του, τότε αρχίζει να κλονίζεται η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και η κοινωνική αναταραχή είναι περισσότερο πιθανή» είπε η Σάραν Μπάροου, γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), παρουσιάζοντας τα θλιβερά για τους Έλληνες εργαζομένους και την αγορά εργασίας συμπεράσματα πανευρωπαϊκής έρευνας, βάσεις της οποίας το 91% των Ελλήνων εργαζομένων έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

Η Μπάροου μίλησε για ζοφερή κατάσταση στην Ελλάδα και ζήτησε αποκατάσταση του βασικού μισθού, σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων και των αποφάσεων των εταίρων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε, με δεδομένο ότι είχε συναντήσεις τόσο με την Κρ.Λαγκάρντ του ΔΝΤ αλλά και με αξιωματούχους της ΕΕ, έχει η κατηγορηματική άρνησή της όταν ρωτήθηκε από το ΑΜΠΕ αν η τρόικα έχει αντιληφθεί τις κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο να προκληθεί κοινωνική έκρηξη.

Το μόνο που μελετά η τρόικα έως τώρα μόνο που μελετούν είναι οι αριθμοί, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής που ούτως ή άλλως «δεν λειτουργεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: