Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Moody’s: Αυξήθηκε ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Moody’s: Αυξήθηκε ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
 
Το ότι ο κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ έχει αυξηθεί εκτιμά ο οίκος Moody’s, που υποβάθμισε σε αρνητικές τις προοπτικές για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη έχει αυξηθεί, ενώ μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας θα συνιστούσε απειλή για το ευρώ και, ιδιαίτερα, για την Ισπανία και την Ιταλία. Μάλιστα, για τις δύο αυτές χώρες επισημαίνει πως έχει αυξηθεί ο κίνδυνος να χρειαστούν κάποιο είδος εξωτερικής βοήθειας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως το μέγεθος της ισπανικής οικονομίας και της αγοράς χρέους της χώρας είναι σχεδόν δύο φορές το συνδυασμένο μέγεθος της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Υποβαθμίζοντας τις προοπτικές της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου –που διαθέτουν την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ- ο Moody’s επισημαίνει πως αυτές οι χώρες αναμένεται να αναλάβουν το μεγαλύτερο βάρος της υποστήριξης, είτε λόγω της ανάγκης να επεκταθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), είτε για να αναπτυχθούν άλλες μορφές στήριξης της ρευστότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: