Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τηλεοπτική βόμβα: Χατζηνικολάου στο Kontra, Τσοτσορός στο Alter;

Ανακατατάξεις φέρνει ο ερχόμενος Σεπτέμβριος στην τηλεοπτική αγορά, καθώς κυοφορούνται σημαντικές εξελίξεις τόσο γύρω από το Kontra Channel, όσο και από την επανενεργοποίηση της συχνότητας του Alter.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του axiaplus.gr, στο Kontra Channel οι συζητήσεις μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του Γιώργου Κουρή προκειμένου ο πρώτος να αποκτήσει μετοχική συμμετοχή στο Kontra βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι δύο πλευρές συζητούν το ενδεχόμενο ο Νίκος Χατζηνικολάου να αποκτήσει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλευση Χατζηνικολάου εκτιμάται ότι θα απογειώσει τις θεαματικότητες στο Kontra το οποίο σημειωτέον διαθέτει άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το δημοσιογραφικό δυναμικό του έχει ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία περίοδο.
Πέραν αυτού είναι σαφές ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου μπορεί να συγκεντρώσει και άλλα ισχυρά ονόματα με τα οποία έχει ήδη συνεργασία μέσω των μέσων ενημέρωσης τα οποία ελέγχει.
Η διάσωση του Alter
Την ίδια στιγμή σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της διάσωσης της συχνότητας του Alter στο οποίο σημειωτέον η διαδικασία συνδιαλλαγής έχει παραταθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τον επιχειρηματία Στάθη Τσοτσορό. Ο τελευταίος φέρεται κατά τις ίδιες πηγές όπως αναφέρει το planet-greece.blogpost.com, να ηγείται επιχειρηματικού σχήματος το οποίο θα αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρίας Ελεύθερη Τηλεόραση και θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να τεθεί σε επαναλειτουργία ο τηλεοπτικός σταθμός.
Σε περίπτωση που τόσο στο Kontra όσο και το Alter υπάρξει οριστικά θετική κατάληξη καθίσταται προφανές πως ο ανταγωνισμός στην τηλεοπτική αγορά θα φουντώσει σε μια περίοδο όπου οι ισχυροί του κλάδου έχουν προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: