Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ από το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Την τοποθέτησή του, με την οποία εναντιώνεται στις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, απέστειλε ο πρώτος βουλευτής της Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος προς τους βουλευτές του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος προτίθεται να καταψηφίσει όλες τις αλλαγές. Η τοποθέτηση που απέστειλε είναι η εισήγηση που θα έκανε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αν παρίστατο. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα καταψηφίσει ο Χρήστος Αηδόνης, ενώ επιμέρους διατάξεις πιθανότατα θα καταψηφίσει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Πέραν αυτών είναι χαρακτηριστικό ότι ο κύριος Μάρκος Μπόλαρης εισηγητής του νομοσχεδίου για το ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να τοποθετηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή παραπέμποντας στην ομιλία που θα κάνει στην Ολομέλεια, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο

Το θέμα συζητείται αυτή την ώρα στο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην οποία συμμετέχει και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην τοποθέτησή του που απέστειλε το πρωί, ο κ. Λοβέρδος κάνει λόγο για «αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης», η οποία «πρέπει να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων». Επίσης περιγράφει το νομοσχέδιο ως «σχέδιο νόμου με αντι-μεταρρυθμιστικές διατάξεις».

Ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει πως ο νόμος 4009/2011 «ψηφίστηκε από την πρωτοφανή πλειοψηφία των 255 βουλευτών κι έτσι εξοπλιστήκαν οι διατάξεις του με την ευρύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση».

Επιπρόσθετα υπενθυμίζει πως «η συμφωνία τριών κομμάτων -επί μονοκομματικής κυβέρνησης- είχε γίνει επιχείρημα του μεγαλύτερου μέρους του Τύπου και ήταν στα χείλη εκατομμυρίων πολιτών, ως παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υπογραμμίζει πως «θα ήταν χρήσιμη μια τροπολογία, που θα έδινε δίμηνη ήτετράμηνη παράταση στην εφαρμογή του νόμου ως προς την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών και θα καθιέρωνε την επιστολική ψήφο για να αντιμετωπιστεί η ωμή βία».

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος επιτίθεται στην νυν πολιτική ηγεσία, λέγοντας πως «συγχωρεί την παρελκυστική τακτική των πρυτανικών αρχών, να μην συμμετάσχουν κι έτσι να ακυρώσουν την προσπάθεια της προηγούμενης ηγεσίας, στην οποία και ο νυν υπουργός για έξι μήνες συμμετείχε»

Λίγη ώρα πριν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε υποστηρίξει την απόφαση του υπουργού Παιδείας να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για τον επίμαχο νόμο.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να γίνει σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός είναι πανεπιστημιακός.

Την ίδια ώρα παρέμβαση για το θέμα της Παιδείας έκανε μέσω του λογαριασμού του στο twitter και ο κ. Γιάννης Ραγκούση

Η αλλαγή του νόμου για τα ΑΕΙ, πριν αυτός καν εφαρμοστεί, συνιστά οπισθοδρόμηση της χώρας στη σκοτεινή πλευράς της μεταπολίτευσης.

Οπισθοδρόμηση στην αντίληψη που θέλει να κυριαρχούν μικρές ολιγαρχίες σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού, αντίληψη που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: