Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Δηλώσεις Φ.Κουβέλη για την ανασύσταση της αριστεράς και τις συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ

Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στη λήψη πρωτοβουλιών για την ανασύσταση της αριστεράς. Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα και απαντώντας στο ερώτημα: «Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μιλήσει μαζί σας για την ανασύνθεση της αριστεράς. Μπορεί να δούμε στην Ελλάδα να «μεγαλώνει» μια Ελιά;» ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Η υπόθεση της συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της δημοκρατικής σοσιαλιστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας είναι προτεραιότητα μας.

Παράλληλα με την ενίσχυση και την διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και πρέπει να είναι αποτέλεσμα όχι κινήσεων τακτικής και εντυπωσιασμού, αλλά ουσιαστικής όσμωσης. Πρώτα πρέπει να κατοχυρώσουμε ένα χώρο ελεύθερου και ουσιαστικού διαλόγου. Το τι ακριβώς θα ανθίσει θα το βρούμε στην πορεία».

«Η επαναδιαπραγμάτευση είναι μέσα στην προγραμματική συμφωνία, που θα εφαρμοστεί στο ακέραιο» σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και προσθέτει: «Ούτε τους καλούς μαθητές θα κάνουμε απέναντι στους εταίρους μας, ούτε όμως κι εκείνους που μόνον απαιτούν και δεν συμβάλλουν με τη στάση τους στην προώθηση μιας λύσης». Εκφράζει, δε, τη βεβαιότητα ότι «και παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής θα πετύχουμε και άλλα που θα χαλαρώσουν την πίεση πάνω στη χώρα».

Ο κ. Κουβέλης τονίζει πως ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας θα απομακρυνθεί μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία και η Ελλάδα αρχίσει ν΄ανεβαίνει «το πρώτο σκαλοπάτι στη σκάλα της ανάπτυξης» και συμπληρώνει πως «Δεν έχουν νόημα τα μεγάλα λόγια, ούτε οι φόβοι, που μεγεθύνουν υπαρκτούς κινδύνους και καταλήγουν σε κινδυνολογία».
Δεν αποκλείει, δε, το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα στη συνεργασία των κυβερνητικών εταίρων, αλλά, όπως λέει, «αυτά δεν έλειψαν και στις δήθεν πανίσχυρες μονοκομματικές κυβερνήσεις».

Σχετικά με την πιθανότητα μιας κοινωνικής έκρηξης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Αν η Ευρώπη, ως σύνολο, δεν δώσει πειστικές απαντήσεις στην πολύπλευρη κρίση που βιώνει, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί. Και οι χώρες του Νότου και προφανώς η Ελλάδα έχουν υψηλό βαθμό κινδύνου. Λέω κινδύνου, γιατί σε αντίθεση με άλλους, που νομίζουν ότι από μία κοινωνική έκρηξη θα έρθει πιο κοντά ένα φωτεινό μέλλον, εγώ πιστεύω ότι η κοινωνική αναταραχή εξυπηρετεί ευθέως τις πιο συντηρητικές και σκοταδιστικές δυνάμεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: