Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πρώην υπουργός, νυν βουλευτής με 45 αστυνομικούς φρουρούς!

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκος Καραδήμας, με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, για 1.500 αστυνομικούς, που θα βγουν από τη φύλακη υψηλών προσώπων και θα ριχτούν στη μάχη της εγκληματικότητας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Καραδήμας υποστήριξε ότι 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή.

Παράλληλα, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να γυρίσουν στο δρόμο και στις περιπολίες οι αστυνομικοί που έχουν πάρει απόσπαση για τη φύλαξη ειδικών στόχων.

Μάλιστα, ο κ. Καραδήμας έδωσε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα. Συγκεκριμένα, είπε πως στη Νέα Σμύρνη, όπου υπηρετεί ο ίδιος, υπάρχουν 30 αστυνομικοί για τη φύλαξη και προστασία 400.000 κατοίκων.

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

Εν τω μεταξύ, αλλαγές σε όλα τα επίπεδα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη φύλαξη από αστυνομικούς σε υπουργούς,βουλευτές, πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, καταργείται η φύλαξη στο εσωτερικό της Βουλής από αστυνομικούς και την ασφάλεια θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν περίπου 100 αστυνομικοί, για να ριχτούν στη μάχη με την εγκληματικότητα,ενώ «ψαλίδι» θα πέσει και στην αστυνομική φρουρά του πρωθυπουργού κατά25 άτομα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 20 και των αρχηγών των υπολοίπων κομμάτων κατά πέντε.

Επίσης, καταργείται εντελώς η φύλαξη βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημάρχων και, πλέον, για να υπάρξει αστυνομική φρουρά θα συνεδριάζει -κατά περίπτωση- ειδική επιτροπή αξιολόγησης, προκειμένου να δίνεται η όχι το τελικό «οκ».

Σε ό,τι αφορά δε στις περιπτώσεις επιχειρηματιών που ζητούν αστυνομική φύλαξη, όσων το εισόδημα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, θα επιβαρύνονται οι ίδιοι με τα έξοδα και τη μισθοδοσία των αστυνομικών.

Σκοπός είναι να μειωθούν κατά 1.500 οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη φύλαξη υψηλών προσώπων και να βγουν στους δρόμους, καθώς έχουν παρατηρηθεί -σύμφωνα με συνδικαλιστές αστυνομικούς- πρώην υπουργοί να απασχολούν ακόμη και 40 άτομα φρουρά και πρώην βουλευτές πέντε και επτά αστυνομικούς συνοδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: