Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μέτρα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, υγεία και παιδεία

Μέτρα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, υγεία και παιδεία
 
Με τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη , στις 18:00 τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στο Μαξίμου,θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 – 2014 και θα παραδοθούν στην τρόικα.
«Στόχος είναι τα μέτρα να είναι κοινωνικά δίκαια, να οδηγούν σε μια αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, να σταματήσουν οι περιττές δαπάνες, να υπάρχει χρηστότερη και καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των λιγότερων πόρων που διαθέτουμε σήμερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Η τελική λίστα, που θα δοθεί στους αρχηγούς για έγκριση, αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, υγεία και παιδεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προηγούμενη συνάντησή τους, την περασμένη Πέμπτη, Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης συμφώνησαν στα 10 δισ. και αναζητούν ισοδύναμα μέτρα για το υπόλοιπο 1,5 δισ. προκειμένου να μην «σφαγιαστούν» μισθοί και συντάξεις.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι προτάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για τις επικουρικές, πλαφόν 2.300 ευρώ για το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών με παράλληλη περικοπή των διπλών συντάξεων, περικοπές 10% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.

- Νέο «κούρεμα» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο εξοικονομήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ και επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

- Αναδρομική μείωση των εφάπαξ στα περισσότερα Ταμεία τα οποία χορηγούν σημαντικά μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

- Εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για τα 89 επιδόματα που έχουν απομείνει. Το ανεργίας και το ΕΚΑΣ φαίνεται πως γλιτώνουν.

- Ετήσιο πλαφόν 1.500 ευρώ στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης, δίδακτρα από 200 έως και 2.000 ευρώ τον χρόνο για «αιώνιους φοιτητές» και μεταπτυχιακούς, συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ και αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: