Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Σαμαράς - Μπαρόζο: "Πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις"

Σαμαράς - Μπαρόζο: "Πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις"
 
Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 17.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε ένα τέταρτο μετά τις 19.00.
Στο μεταξύ, με τίτλο «Ο Μπαρόζο επισκέπτεται την Ελλάδα για να αμβλύνει τις εντάσεις», η έγκυρη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos δημοσιεύει ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
«Ενώ οι δηλώσεις των Γερμανών ιθυνόντων ξανάριξαν λάδι στη φωτιά, ο πρόεδρος της Επιτροπής πραγματοποιεί μια κατ' εξαίρεση επίσκεψη στην Αθήνα, σε ένα πλαίσιο έντασης και ενώ στον ορίζοντα διαφαίνεται το σενάριο μια νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», υπογραμμίζεται στον υπότιτλο.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε καταρχήν ότι μετέφερε στον πρόεδρο της Κομισιόν πως «είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις και εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων για μείωση του ελλείμματος». Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως μετέφερε στον κ. Μπαρόζο το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. «Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπαρόζο να εργαστούμε μαζί για να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μπαρόζο σημείωσε: «Θα ήθελα να στείλω ένα σαφές μήνυμα στον λαό της Ελλάδας, ξέρω ότι πολλοί αισθάνονται ότι έχει χαθεί η ελπίδα, καταλαβαίνω αυτές τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς και συμφωνώ ότι κάποιες από τις προσπάθειες φαίνονται άδικες, αλλά καλώ τον λαό να καταλάβει ότι κάτι άλλο θα είχε πιο επώδυνες συνέπειες για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει», ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης». Επιπλέον, ανέφερε ότι «πλέον δεν αρκούν τα λόγια, οι πράξεις είναι πιο σημαντικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: