Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: Καιροφυλακτεί ο Τσίπρας εάν αποτύχουμε

Τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και τα πρώτα βήματα για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το δόγμα "δεν ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ, αλλά συνεργαζόμαστε" και ανακοίνωσε πως θα ορίσει τρεις βουλευτές ανά υπουργείο "για υποστήριξη και έλεγχο". Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε κριτική στην τακτική που είχε ακολουθήσει ο Αντώνης Σαμαράς απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου. "Ήταν συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και πίεζε για εκλογές" τόνισε.

Ειδικό κεφάλαιο είχε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για λαϊκισμό και δημαγωγία και υπογράμμισε την στάση ευθύνης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανέλαβε και πάλι το κόστος υλοποίησης της λαϊκής εντολής. Στο πλαίσιο αυτό, ευχήθηκε και στη ΔΗΜΑΡ να αντέξει την πίεση από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε ό,τι αφορά στο κόμμα, ανακοίνωσε πως τις θέσεις των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα καταλάβουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ "έδειξε" τον Γιάννη Μανιάτη. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως θα συγκροτήσει προσωρινή πολιτική γραμματεία και οργανωτική γραματεία συνεδρίου.

Ως μέθοδο ανασυγκρότησης υπέδειξε την αυτοργάνωση, κάτι που σημαίνει πως όλοι θα πρέπει να εγγραφούν στο ΠΑΣΟΚ από την αρχή. Επιπλέον, ανακοίνωσε και την έναρξη διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους κι άλλες δυνάμεις που κινούνται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε το τέλος του ΠΑΣΟΚ «όπως το ξέραμε» και παρουσίασε ένα γενικό πλάνο ριζικής ανανέωσης του κόμματος, που αφορά όλα τα οργανωτικά επίπεδα της κομματικής πυραμίδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για τα τελευταία δυόμιση χρόνια, υπογράμμισε πως όλες οι μεγάλες επιλογές του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν υπό αμφισβήτηση, συμπαρασύροντας τις κοινωνικές συμφωνίες.

Επίσης, πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το μικρό ποσοστό και την τρίτη θέση και πρότεινε δίκτυο οργανώσεων πολιτών, τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε κόμμα που να διαχειρίζεται την εσωκομματική δημοκρατία μακριά από την ίντριγκα και τη μικροκομματική πολιτική.

Αναφερόμενος εμμέσως στην παραίτηση του κ. Βερνίκου από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως επελέγησαν από το ΠΑΣΟΚ πρόσωπα κατάλληλα για τις θέσεις και όχι θέσεις για τα πρόσωπα και συμπλήρωσε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη νομιμότητα.

Σε σχέση με την κυβέρνηση συνεργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως με την Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται στην κυβέρνηση, αλλά δεν ταυτίζεται πολιτικά ή αξιακά. Επιτέθηκε στη ΝΔ για το κλίμα διπολισμού που διαμορφώθηκε προεκλογικά και άφησε να εννοηθεί πως η ΔΗΜΑΡ έχει την ευθύνη για την επανάληψη των εκλογών.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως κατέγραψε καθαρή εκλογική μειοψηφία και εκτίμησε πως οι εκλογικές δοσοληψίες του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετικές για την Ιπποκράτους.

Επιπρόσθετα υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μην συμμετέχουν προβεβλημένα στελέχη στην κυβέρνηση, λέγοντας πως μια τέτοια επιλογή θα οδηγούσε τον ίδιο στην θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού των Οικονομικών.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής για τη θέση του Ζ' αντιπροέδρου της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: