Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σε αδιέξοδο η οικονομία-Πονοκέφαλος για κυβέρνηση και Τροικα

Με νέα στοιχεία για τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, θα περιμένει τη Τρόικα το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης αλλαγών των όρων και των χρονοδιαγραμμάτων του Μνημονίου.
Σύμφωνα με τη Τράπεζα της Ελλάδας, η τραπεζική χρηματοδότηση τον Μάιο μειώθηκε περαιτέρω κατά 4,5% και ειδικότερα προς τις εμπορικές επιχειρήσεις κατά 8,9%, προς τις βιομηχανίες κατά 3,9%, προς το κλάδο των κατασκευών κατά 7,2%, προς τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 5,8%, προς τα νοικοκυριά κατά 4,3%, επιτείνοντας έτσι την αίσθηση πιστωτικής ασφυξίας.
Κι αν οι νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επομένη των εκλογών έχουν επιστρέψει στις τράπεζες περίπου 2 δισ ευρώ, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το ότι τον περασμένο μήνα είχαν κάνει "φτερά" περίπου 8,5 δισ ευρώ, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τα περιθώρια ελιγμών στις τράπεζες, οι οποίες αναμένουν πλέον την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.
Εντονότατες παραμένουν οι πιέσεις στο κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς στο 4μηνο οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 13,2%. Στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων η πτώση των πωλήσεων έφτασε στο 8,7%, στα πολυκαταστήματα 14,1%, στα πρατήρια καυσίμων 16,8%, σε ένδυση- υπόδηση 22,7%, στα είδη οικιακού εξοπλισμού 16,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: