Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης

Την παραίτησή του από υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπέβαλε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, εκφράζοντας κατά αυτόν τον τρόπο έμπρακτα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, τον άφησε ουσιαστικά, για δεύτερη φορά εκτός Βουλής.
Ο κ. Χατζησωκράτης υπέβαλε την παραίτησή του από τη συγκεκριμένη θέση - η οποία θεωρείται νευραλγικού χαρακτήρα για τη χάραξη της πολιτικής του κόμματος - κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, το απόγευμα της Τρίτης, ξεκαθαρίζοντας, όμως, παράλληλα, ότι θα παραμείνει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα.
Ως λόγο της παραίτησής του προέβαλε το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη θέση του επικεφαλής της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία εκ των πραγμάτων - με βάση τη στελέχωσή της - δεν μπορεί, κατά την άποψή του, να λειτουργήσει προωθητικά όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα.
Ουσιαστικά, όμως, με αυτή του την κίνηση, ο κ. Χατζησωκράτης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του κ.Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης και να εκλεγεί (στην Αιτωλοακαρνανία) η Νίκη Φούντα.
Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν και τότε ο κ. Κουβέλης είχε κάνει την ίδια επιλογή, αφήνοντας τον και πάλι εκτός Βουλής, επιλέγοντας την έδρα της Β' Αθήνας οι σχέσεις των δύο ανδρών πέρασαν την πρώτη τους μεγάλη κρίση μετά από δεκαετίες φιλίας και συνεργασίας. Στελέχη του κόμματος επεσήμαναν στο iefimerida.gr. ότι οι δύο άνδρες σταμάτησαν ακόμη και να μιλάνε.
Μάλιστα, το ύφος του, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα σε πρωινή εκπομπή την απόφαση του προέδρου του κόμματος να διατηρήσει την έδρα στη Β' Αθηνών, έλεγε πολλά και πρόδιδε τις επόμενες κινήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: