Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στη φυλακή οι καταδικασθέντες για την κατάχρηση στο Πάντειο

tvxs.gr/node/98555
 
Στη φυλακή οδηγούνται οι εννέα κατηγορούμενοι - πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπάλληλοι του λογιστηρίου και διοικητικοί υπάλληλοι - στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998, μετά την καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
  
  • Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, κάθειρξη 14 ετών. Σε πρώτο βαθμό οι Κώνστας και Παπαθανασόπουλος είχαν καταδικαστεί στην ίδια ποινή ενώ ο Γετίμης σε κάθειρξη 16 ετών.
  • Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, ποινή κάθειρξης 31 ετών, από την πρωτόδικη των τρις φορές ισόβιας κάθειρξης.
  • Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, κάθειρξη 14 ετών, από 16 σε πρώτο βαθμό.
  • Βλάσσης Βεηκόντης και Χαράλαμπος Μπούτσικος, κάθειρξη 13 ετών, ίδια ποινή για τον Μπούτσικο σε πρώτο βαθμό και κατά δύο χρόνια μικρότερη για τον Βεηκόντη από την πρωτόδικη.
  • Παναγιώτης Ορφανός και Ιωάννης Γρατσάνης, κάθειρξη 10 ετών. Σε πρώτο βαθμό ο Γρατσάνης είχε ίδια ποινή ενώ ο Ορφανός 12ετή κάθειρξη.
Το δικαστήριο διέταξε την 5ετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων καθώς και τη δήμευση κατασχεθέντων, μεταξύ των οποίων και του αυτοκινήτου μάρκας Φεράρι που είχε αγοράσει ο Κουτσοδημητρόπουλος.

Στο αίτημα της υπεράσπισης που απορρίφθηκε από το δικαστήριο για διήμερη διακοπή της διαδικασίας οι συνήγοροι τόνισαν ότι η βλάβη για τους εντολείς τους είναι υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη εάν οδηγηθούν στη φυλακή.

Ο Δημήτρης Κώνστας τόνισε στο δικαστήριο ότι ήταν παρών στη δίκη του «γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα με κρίνει δίκαια, δεν πρόκειται να φύγω, παρακαλώ δώστε μου αυτές τις δύο ημέρες και μετά κάντε ό,τι θέλετε».

Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ο Βλάσσης Βεηκόντης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, αφού αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Ο κατηγορούμενος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Λαΐκό Νοσοκομείο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δικαστές αποδοκιμάστηκαν έντονα από παριστάμενους, συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: