Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γιατί πιέζει η TUI τους Έλληνες ξενοδόχους;

Συνεχίζονται τα χτυπήματα κάτω απο τη ζώνη για την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Αυτή τη φορά την τιμητική τους είχαν οι Γερμανοί της TUI, οι οποίοι συμβουλεύουν τους πελάτες τους, που θα ταξιδέψουν μεμονωμένα στην Ελλάδα, να έχουν μαζί τους πολλά μετρητά, σε περιπτώση που η χώρα μας αποχώρησει από το ευρώ. Βέβαια, η πλειοψηφία των 2.000.000 Γερμανών που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, έρχονται οργανωμένα, κάτι που σημαίνει ότι οι Γερμανοί πληρώνουν στη χώρα τους για όλα τα έξοδα που θα κάνουν στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρέαδης από την πλευρά του τονίζει ότι η TUI προσπαθεί να πιέσει τους Έλληνες ξενοδόχους μέσω της επιστροφής στη δραχμή, με σκοπό να επιτύχουν καλύτερες τιμές τόσο για τη φετινή χρόνια όσο και για την επόμενη, αφού πολλές επιχειρήσεις ξενοδοχείων ξεκινούν την εποχή αυτή τις διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια του 2013.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι μέχρι στιγμής κρατήσεις από τη Γερμανία είναι μειωμένες κατα 30%, η τάση φαίνεται να αλλάζει (όχι δραματικά) λόγω των ιδιαίτερα ελκυστικών τιμών που προσφέρονται στην Ελλάδα και είναι κατά15% φθηνότερες σε σχέση με πέρυσι.

Ήδη, για το μήνα Απρίλιο, όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, παρατηρείται άνοδος στις αφίξεις των Γερμανών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Όπως παρατηρούν επιχειρηματίες του τουρισμού, το κόστος δεν περνά απαρατήρητο απο τους Γερμανούς, οι οποίοι μετρούν ακομή και το τελευταίο ευρώ, όταν πρόκειται να πληρώσουν για τις διακοπές τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: