Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η Αλέκα Παπαρήγα για το ΣΥΡΙΖΑ

Δριμύτερη και με χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ βγαλμένους από το παρελθόν επέστρεψε χθες η Αλ. Παπαρήγα, η οποία υποστήριξε πως «στην κυρίαρχη τάξη της χώρας υπάρχει εσωτερική διάσπαση, με το ένα της τμήμα να θέλει να στηριχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ενώ το άλλο, το ‘πιο ανοιχτομάτικο’, εκτιμάότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη χρεωκοπία και θέλει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη ‘λάντζα της χρεωκοπίας’. Θα είναι μιας χρήσης, δεν τον λυπάμαι καθόλου, γιατί είναι επιλογή του».
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο (AΝΤ1) για παιχνίδια που παίζονται πάνω σε ένα υπαρκτό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας,ενώ υποστήριξε πως τόσο η κρατική τηλεόραση όσο και ορισμένες εφημερίδες «σπρώχνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει και τη χθεσινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιωτικά κανάλια. Κατέστησε σαφές ότι δεν μιλά ούτε για «συνωμοσίες», ούτε για «διαπλοκές», επισημαίνοντας ότι: «μιλάω για επιλογές της άρχουσας τάξης».
«Σήμερα, μια ‘Αριστερά του σαλονιού’ είναι ό,τι πρέπει», ισχυρίστηκε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι το «αντι-ΠΑΣΟΚ και το αντι-ΝΔείναι μισό βήμα, καθώς αυτός που εγκατέλειψε αυτά τα δύο κόμματα πρέπει να εγκαταλείψει και βασικές τους απόψεις, όπως το ότι μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση εντός της Ε.Ε., ότι ο λαός πρέπει να αρκείται σε ‘ξεροκόμματα’, καθώς και το ότι τα πράγματα θα αλλάξουν χωρίς ταξική πάλη».
Αναφερόμενη στο ζήτημα των συμμαχιών, είπε ότι αυτές απαιτούν αμοιβαίες υποχωρήσεις και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το πρόγραμμά του, προσθέτοντας ότι «μας ζητούν υποχωρήσεις για το σήμερα». Τέλος είπε πως τα κινήματα δενφτιάχνονται από τις κυβερνήσεις και πρόσθεσε πως το λαϊκό κίνημα κινδυνεύει τώρα να γλιστρήσει από τις αυταπάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: