Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Πάρος – ΑΞΙΑ»


Πάρος 30.5.2012



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 29.5 2012 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ







Συνεδρίασε στις 29 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας, με 22 θέματα ημερήσιας διάταξης.



Σε προ-ημερήσιας διάταξης θέμα, που τέθηκε το ζήτημα της ασφάλισης των μαθητών σχολείων του νησιού μας, σημειώσαμε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν να μην δοθούν προσωπικά δεδομένα των μαθητών, κάτι που τελικά έγινε. Ακόμα, ζητήσαμε να υπάρχει σωστή και ακριβή απομαγνητοφώνηση των λεχθέντων στις συνεδριάσεις, διότι παρουσιάζεται το φαινόμενο άλλα πράγματα να αποφασίζονται και άλλα να γράφονται στα πρακτικά.

Σ’ αυτή την πρότασή μας συμφώνησε η πλειοψηφία.



Ακόμα, με πρωτοβουλία του συνδυασμού μας – και τη σύμφωνη γνώμη του συνδυασμού της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου – θέσαμε το θέμα του νεκροταφείου Παροικιάς και τον κορεσμό και τις δυσλειτουργίες που εμφανίζονται εκεί. Επίσης, ζητήσαμε να υπάρξει κανονισμός λειτουργίας των νεκροταφείων και επιτέλους, να ξεκινήσει η χωροθέτηση για νέο χώρο που πρέπει να μεταφερθεί το κοιμητήριο, ώστε να μπορούμε με σεβασμό να τελούμε τις δεήσεις για τα προσφιλή μας πρόσωπα.

Οι προτάσεις έγιναν αποδεκτές, και το καλοκαίρι – σύμφωνα με όσα υποσχέθηκε ο κ. Βλαχογιάννης - θα συζητηθεί ο κανονισμός λειτουργίας, ενώ υπήρξε υπόσχεση ότι θα συζητηθεί και το θέμα της χωροθέτησης για νέο νεκροταφείο.



Σημαντική υπήρξε η παρέμβασή μας για το πάγωμα έστω και προσωρινά  του μέτρου του υπολογισμού των τελών παρεπιδημούντων   επί τη βάση των ακαθαρίστων εσόδων και αναδρομικά από το 2008,  που η  Δημοτική Αρχή επιχείρησε βεβιασμένα να επιβάλει  στις επιχειρήσεις του νησιού που υπόκεινται στο σχετικό φόρο από τον Φεβρουάριο του 2012. Ένα μέτρο κατά την άποψή μας  άδικο και φορομπηχτικό , που αν εφαρμοστεί από την Δημοτική Αρχή  θα πλήξει τις περισσότερες  υγιείς επιχειρήσεις του νησιού .



Αξίζει να σημειωθεί ότι, η διατύπωση του σχετικού  ερωτήματος από τον Δήμαρχο προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, είναι λανθασμένη και  κατά τέτοιο τόπο διατυπωμένη, ώστε να ληφθεί θετική απάντηση για την επιβολή του μέτρου αυτού.

Αυτό και μόνο εδραιώνει  την πεποίθησή μας, ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε κάτι που έχει προαποφασίσει από το Φεβρουάριο του 2012 , αν και η επιβολή του μέτρου αυτού  εναπόκειται στην διακριτική της ευχέρεια και κανένας άλλος Δήμος στις Κυκλάδες δεν το έχει εφαρμόσει.

Με άλλα λόγια, είναι φανερό  ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή λειτουργεί σαν άλλη ΤΡΟΙΚΑ για το νησί μας.



Για τη μελέτη της ανάπλασης του παραλιακού δρόμου της Παροικιάς, που πολλές από τις αποφάσεις που έλαβε η πλειοψηφία του Δήμου απορρίφθηκαν από το ΣΧΟΠ, επισημάναμε ότι η παράταξή μας είχε ενστάσεις από τότε που συζητήθηκε το θέμα.

Η πλειοψηφία του Δήμου δεν δέχθηκε να συζητηθεί και πάλι το θέμα – με περισσότερη προσοχή - και τις επισημάνσεις του ΣΧΟΠ και τις τροποποιήσεις που έγιναν.



Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πάρος – ΑΞΙΑ» θα συνεχίσει τις προτάσεις προς την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μπορέσει η τοπική κοινωνία να αντιμετωπίζει ζητήματα καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: