Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Δύο ακόμη ιερόδουλες με HIV εντοπίστηκαν στην Αθήνα

Δύο ακόμη ιερόδουλες με HIV εντοπίστηκαν στην Αθήνα : Δύο  ακόμη ιερόδουλες βρέθηκαν τη Δευτέρα θετικές στον ιό HIV, στο πλαίσιο  των ελέγχων που διενεργούν οι κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο
Δύο ακόμη ιερόδουλες βρέθηκαν τη Δευτέρα θετικές στον ιό HIV, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν οι κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αμερικής και στο Μεταξουργείο.
«Στον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, σε υπαίθριους χώρους που εκδίδονται ιερόδουλες (24 άτομα ελέγχθηκαν), διαπιστώθηκε εκδιδόμενη θετική στην HIV λοίμωξη (Ομόνοια)» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με νεώτερη ανακοίνωσή του, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι βρέθηκε θετική στην HIV λοίμωξη μία ακόμη ιερόδουλη (τρεις συνολικά).
«Σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποιούν τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ σε οίκους ανοχής, υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα, και καταλύματα μεταναστών, σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου βρέθηκε και τρίτο κρούσμα HIV οροθετικής εργαζόμενης, βουλγαρικής καταγωγής».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται και στην υπόθεση της οροθετικής ιερόδουλης που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα: «Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών της συγκεκριμένης εργαζόμενης».

»Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη».

»Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση».

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων HIV/AIDS και εφιστά την προσοχή σε κάποια βασικά σημεία:

O HIV μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων υγρών:
· Αίμα
· Σπέρμα
· Προσπερματικά υγρά
· Κολπικά υγρά
· Μητρικό γάλα
Συμπεριφορές που επιτρέπουν τη μετάδοση του ιού HIV:
· Σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.
· Κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων.
· Από τη μητέρα με HIV AIDS στο νεογνό.
Το αιματολογικό τεστ για τον HIV προσφέρεται δωρεάν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομόνοιας, Βάθη.

Περισσότερες πληροφορίες προσφέρουν οι τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ:
· Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
· Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054
· Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339
· ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: