Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αρπάχθηκαν και πάλι για την Αμυγδαλέζα

Προεκλογική κόντρα με επίκεντρο το «Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών» έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοϊδη του υπουργού Μεταφορών κυρίου Μάκη Βορίδη και του υφυπουργού Μεταφορών κυρίου Γιάννη Μαγκριώτη, ενώ στην διαμάχη ενεπλάκη η υπουργός Ανάπτυξης κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο κύριος Χρυσοχοϊδης εμφανίζεται αποφασισμένος να λειτουργήσει την Αμυγδαλέζα πριν τις εκλογές πιθανότητα ξεκινώντας η συγκέντρωση των μεταναστών ακόμα και στις αρχές της εβδομάδας. Σφοδρή ήταν η αντίδραση του κυρίου Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Βορίδης αντιδρά στην λειτουργία αφού θεωρεί πως οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής. Διαφορετική με αυτόν άποψη έχει ο υφυπουργός του κύριος Γιάννης Μαγκριώτης. Ο κύριος Μαγκριώτης θεωρεί πως η άδεια να χρησιμοποιηθούν οι οικίσκοι του υπουργείου Μεταφορών είναι αρμοδιότητα του ίδιου και όχι του κυρίου Βορίδη.

Ο κύριος Βορίδης ανταπαντά πως ο κύριος Μαγκριώτης αποφασίζει «συντρέχοντος» του ίδιου και ότι δεν μπορεί να πάρει μόνος του απόφαση. Μάλιστα υπενθυμίζει πως για να δοθεί η άδεια από το υπουργείο μεταφορών της χρήσης των οικίσκων στο Κέντρο Φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας θα πρέπει πρώτα να δοθούν 6 εκατ. ευρώ από την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου για την αγορά άλλων οικίσκων και αυτό γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου διαχειρίζεται το ταμείο δημόσιων επενδύσεων.

Σύμφωνα με την πλευρά του κυρίου Βορίδη υπάρχει η πεποίθηση ότι το θέμα θα το λύσει τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: