Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Βορίδης: «Είσαι παράνομος» - Χρυσοχοϊδης: «Το κράτος λειτουργεί»

Προεκλογική μάχη που ... δεν χαλιναγωγείται έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, στο οποίο έχουν ήδη εγκατασταθεί 56 μετανάστες.
«Παράνομη είναι η λειτουργία του κέντρου» υποστηρίζει ο κ. Βορίδης, ο οποίος, ως υπουργός Μεταφορών, είχε εξ αρχής αντιταχθεί στη λύση της Αμυγδαλέζας.
«Με την Αμυγδαλέζα αποδεικνύουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ακόμη και λίγες μέρες πριν τις εκλογές», είχε δηλώσει νωρίτερα, μέσω twitter, ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Στη διένεξη αυτή ενεπλάκησαν τα ... κοντέινερ και το χώμα, καθώς οι δυο «μονομάχοι» προ ημερών ανέδειξαν ως αντικείμενο της έριδάς τους το ποιος έχει την αρμοδιότητα επ' αυτών.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωσή του, ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε «παράνομη ενέργεια» την χρήση των κοντέινερ ως μέσων στέγασης των μεταναστών, προσθέτοντας ότι ο ίδιος, ως αρμόδιος υπουργός, την έχει απαγορεύσει. Είπε μάλιστα ότι συνιστά «έκφραση θεσμικής βίας» η επιλογή του κ. Χρυσοχοϊδη.
Ο κ. Βορίδης, όμως, έδωσε και μια αμιγώς προσωπική χροιά στη σύγκρουσή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Τον κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστυνομίας σε βάρος άλλο υπουργού». Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στον αστερισμό του παρανόμου» και εξέφρασε αμφιβολίες για τις διαδικασίες ανάθεσης των εργολαβιών του κέντρου κράτησης.
Ο Δήμος Αχαρνών στο πλευρό του κ. Βορίδη
Πηγές του υπουργείου Μεταφορών «διοχέτευσαν» μια πληροφορία, η οποία προφανώς κλήθηκε να αιτιολογήσει και το οξύτατο ύφος του κ. Βορίδη. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, προηγήθηκε ένα συμβάν: Δεν επετράπη στην Μιλένα Κόντου, διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, να εισέλθει στο κέντρο της Αμυγδαλέζας για να κάνει απογραφή των κοντέινερ.
Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Βορίδη, ο Δήμος Αχαρνών επέκρινε τον κ. Χρυσοχοϊδη – τον «κύριο δεν πρόλαβα να διαβάσω», όπως τον αποκαλεί ειρωνικά- ότι «βάζει τον ελληνικό λαό να του πληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα με ασκήσεις της αστυνομίας και συγκεντρώσεις μεταναστών».
Κατηγόρησε ακόμη ο Δήμος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β' Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη». Τέλος, οι δημοτικές αρχές Αχαρνών προανήγγειλαν προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βορίδης συναντήθηκε με το δημοτικό συμβούλιο του Μενιδίου, ενώπιον του οποίου επανέλαβε τη θέση του ότι είναι παράνομη η λειτουργία του κέντρου χωρίς τη δική του άδεια.
«Δε θα κάνουμε τη χάρη σε όσους θέλουν την πολιτεία άπραγη», απαντά σε όλες αυτές τις αιτιάσεις ο κ. Χρυσοχοϊδης. Συνολικά στο κέντρο της Αμυγδαλέζας προβλέπεται να στεγαστούν 1.200 άνθρωποι, οι οποίοι θα παραμείνουν για 2-3 εβδομάδες. Κατόπιν, θα τους δοθούν κάποια χρήματα και θα απελαθούν.
O κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε κατανόηση για τους φόβους και τις αγωνίες των κατοίκων, διατύπωσε όμως την εκτίμηση ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων θα τερματιστούν, μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των κέντρων.
Ως προεκλογικό πυροτέχνημα χαρακτήρισε τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Χρύσανθος Κόνταρης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί εξώδικα τόσο στην Αστυνομία όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με κοινοποίηση και στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: