Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αβραμόπουλος: Το 70% μας λέει να συνεργαστούμε κι εμείς δεν ακούμε...

ΕΜΦΑΝΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

Στην Αθήνα – πιθανόν και στη Θεσσαλονίκη - σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία να πραγματοποιήσει ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, αλλά τη ίδια στιγμή εμφανίζονται κάπως ... αποκεντρωμένες οι απόψεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του κόμματος για την αυτοδυναμία.
Τυπική, ρητορική εμμονή στον – κατά πάσα βεβαιότητα- ανέφικτο στόχο της αυτοδυναμίας, ή «προλείανση του εδάφους» για μετεκλογική συνεργασία; Το ερώτημα απασχολεί πλέον, εντόνως, κορυφαία στελέχη του κόμματος και μοιραία προκαλεί «ρωγμές» στην «γραμμή» που προβάλλει, με τρόπο άτεγκτο, το στόχο της αυτοδυναμίας- και μάλιστα «επ' απειλή» νέων εκλογών.
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο. Ο υπουργός δεν μίλησε για επαναληπτικές εκλογές, απέφυγε μάλιστα και τον όρο «αυτοδυναμία», προτιμώντας μια θέση εμφανώς διαφορετική:
«Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και ο άξονας αναφοράς για μια πολιτική σταθερή και αποτελεσματική είναι ένα ισχυρό πρώτο κόμμα. Και αυτό επιδιώκουμε. Γύρω από εμάς, σαν έλθει εκείνη η ώρα, γιατί είναι ανοιχτές οι πόρτες για εθνική συνεννόηση, θα κληθούν να συμπράξουν στη βάση ενός κοινού προγράμματος και άλλες πολιτικές δυνάμεις».
Ακόμη εμφανέστερη έγινε η απόκλιση των θέσεων του κ. Αβραμόπουλου από την «επίσημη» γραμμή, όπως την έχει εκφράσει επανειλημμένως ο Αντώνης Σαμαράς, όταν είπε: «Το 67% με 70% του ελληνικού λαού μας λέει κάτι πάρα πολύ απλό: Συνεννοηθείτε και συνεργαστείτε. Όταν δεν το ακούμε, τότε υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με την ελληνική κοινωνία».

«Εγώ τα λέω συνεχώς, εδώ και 2,5 χρόνια... »

Υπενθυμίζοντας ότι ανέκαθεν πρέσβευε την άποψη αυτή, ο υπουργός Άμυνας τόνισε: «Πριν από 2,5 χρόνια είχα βγει δημόσια με αναφορές, με εκδηλώσεις, με παροτρύνσεις και με μεγάλα άρθρα σε εφημερίδες, καλώντας για περισσότερη εθνική συνεννόηση».
Μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε: « Όλα αυτά τα χρόνια, με τα όποια ελαττώματά της, η δημοκρατία μας είναι ισχυρή με κατάκτηση συνολικά του ελληνικού λαού, έχει να κάνει με το επίπεδο του πολιτισμού μας. Το να γυρνάμε σε μεθοδολογίες και συμπεριφορές που μας βγάζουν από το δημοκρατικό πλαίσιο είναι κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, που πρέπει να προβληματίσει τους Έλληνες πολίτες και όλους μας».
Σε ότι αφορά την προεκλογική δραστηριότητα, Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, ενδεχομένως και στη Θεσσαλονίκη. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν πως σήμερα καταγράφεται στο προεκλογικό σκηνικό μια εικόνα γαλάζιας «καταλυτικής υπεροχής» και ότι, ως εκ τούτου, συμφέρουν οι συγκρίσεις ανάμεσα στις συγκεντρώσεις του της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: