Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Die Welt: «Η Ελλάδα είναι πολιτικά διχασμένη όσο ποτέ άλλoτε»



Με εκτενές δημοσίευμα η γερμανικής Die Welt, αναφέρεται στις επικείμενες ελληνικές εκλογές τονίζοντας πως οι ψηφοφόροι δεν είναι μόνο διχασμένοι αλλά φλερτάρουν και με ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς.
«Λίγες μόλις εβδομάδες απομένουν μέχρι τις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα από την απαρχή της κρίσης. Η χώρα είναι πολιτικά διχασμένη όσο ποτέ άλλοτε. Μπορεί στις δημοσκοπήσεις να προηγούνται οι συντηρητικοί με σημαντική διαφορά, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο για τις εκλογές αυτό δεν προμηνύει απαραίτητα κάτι καλό. Γιατί την ίδια ώρα περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες θα αποφάσιζαν υπέρ ακραίων κομμάτων παντός είδους, που κινούνται από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά» αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο αναπαράγεται και από την Deutsche Welle.
«Δεδομένης της κακής κατάστασης στη χώρα τους οι Έλληνες είναι σε απόγνωση. Εδώ και χρόνια οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας υποχωρούν, η ανεργία είναι στα ύψη και, ακόμη και τώρα, μετά και την έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν», επισημαίνει η εφημερίδα επικαλούμενη πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου  Όλι Ρεν.
«Για άλλη μια φορά η Τρόικα ελέγχει εάν οι Έλληνες υλοποιούν τις υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις. Και για άλλη μια φορά διαφαίνεται ότι αυτές δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση», καταλήγει με νόημα το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: