Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ποιοί επώνυμοι θα είναι υποψήφιοι με την Δημοκρατική Αριστερά

Στην επισημοποίηση των σχέσεών τους αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα η Δημοκρατική Αριστερά και ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida ο δημοφιλής καλλιτέχνης σκέφτεται σοβαρά να αποδεχθεί την πρόταση του Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ο Γιάννης Μπέζος αν και δεν ήταν κομματικό στέλεχος είχε προσεγγίσει την ΔΗΜΑΡ προ διμήνου εκφράζοντας στην ηγεσία του κόμματος την επιθυμία του να βοηθήσει στην προσπάθεια του κόμματος για είσοδό του στο κοινοβούλιο. Κοντά στην Δημοκρατική Αριστερά βρίσκονται τον τελευταίο καιρό και άλλοι ηθοποιοί όπως η Κοραλία Καράντη και ο Γιώργος Κυρίτσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ θα κρύβει και άλλες εκπλήξεις. Επικεφαλής θα τεθεί πάντως το Νο 2 του κόμματος, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και εξ απορρήτων του κ. Κουβέλη, Σπύρος Λυκούδης.
Το Σαββατοκύριακο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επιβεβαιώθηκε το 75% των ονομάτων των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο όπως τονίστηκε το κόμμα θα υλοποιήσει την αρχική του απόφαση να μην συμπεριλάβει αυτοδιοικητικά στελέχη σε αυτά. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Άννας Φιλίνη, πρώην αντιδημάρχου και νυν δημοτικής συμβούλου η οποία διαπίστωσε ότι το όνομά της δεν βρισκόταν στην λίστα της α' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών. Η κυρία Φιλίνη κατά την συνεδρίαση του οργάνου ζήτησε να μπει στα ψηφοδέλτια ωστόσο η ηγετική ομάδα της υπενθύμισε ότι δεν θα παραβιαστεί η συμφωνία που είχε γίνει εδώ και καιρό για μη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών στις εθνικές εκλογές.
Με την ΔΗΜΑΡ θα κατέβουν στις βουλευτικές εκλογές και άλλα γνωστά ονόματα, όπως οι πανεπιστημιακοί Μαρία Ρεπούση (A' Πειραιώς) και Γιάννης Πανούσης (A' Αθηνών), όπως επίσης και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου (Παν Παν) (B' Αθηνών),.
Στην Α' Αθηνών θα είναι επίσης υποψήφιοι οι Θόδωρος Μαργαρίτης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δώρα Καλλιπολίτη, Μάνος Ματσαγγάνης, Μάκης Διώγος και Σόνια Τσιτήλου. Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης θα κατέβει παραδοσιακά στην B' Αθηνών, όπου μεταξύ άλλων θα είναι υποψήφιοι και οι Γρηγόρης Ψαριανός, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης και Μυρσίνη Λιοναράκη.
Εν τω μεταξύ σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα της ένταξης ομάδας διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ΔΗΜΑΡ (Αμοιρίδης, Μιχελογιαννάκης, Παπαμανώλης, Θεοδωρίδης) καθώς συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές τους με το κόμμα του κ. Κουβέλη. Ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: