Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της ΔημοτικήςΠαράταξης «ΠΑΡΟΣ- ΑΞΙΑ» για την ανάπλαση της παραλίας της Παροικιάς


 Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (27/3/2012), το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου με κύριο θέμα την έγκριση των οριστικών μελετών για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Παροικιάς του Αγροκηπίου και του αλσυλλίου Εκατονταπυλιανής.

Ο συνδυασμός μας καταψήφισε τις μελέτες, καθώς αυτές έχουν αστοχίες και ελλείψεις και δεν αποτελούν προϊόν διαβούλευσης με τους κατοίκους, δεν συζητήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Παροικιάς, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στην Επιτροπή Διαβούλευσης, δεν έχουν υδραυλικές μελέτες, δεν αφήνουν χώρους περιπάτου για τους πεζούς στην παραλιακή οδό.

Το μόνο που δείχνουν αυτές οι μελέτες είναι ότι ο παραλιακός δρόμος ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ με νέους χώρους πάρκινγκ στην είσοδο του λιμανιού, επιβαρύνοντας αισθητικά την ήδη επιβαρυμένη από το παρελθόν εικόνα της. Για την Παροικιά αυτές οι μελέτες όταν υλοποιηθούν, θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα της.

Παρά την κραυγή αγωνίας δεκάδων συμπολιτών μας που παρευρέθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική πλειοψηφία για ακόμα μία φορά δεν ευαισθητοποιήθηκε. Όπως είπαμε στη συνεδρίαση «η φιλοσοφία των μελετητών είναι πως θα εξυπηρετηθεί μόνο ο επαγγελματίας και όχι ο πολίτης». Η δικιά μας Φιλοσοφία είναι ότι η Παροικιά πρέπει να είναι για όλους και για τους επαγγελματίες και για τους πολίτες και για τους επισκέπτες του νησιού.
   
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μελέτες «ανάπλασης» του παραλιακού μετώπου αφορούν ουσιαστικά μόνο τον παραλιακό δρόμο αφήνοντας ουσιαστικά ανέπαφες τις εξωτερικές όψεις των κτιρίων του παραδοσιακού οικισμού της Παροικιάς και τους κοινοχρήστους χώρους μπροστά από τα καταστήματα, όπου κατά την άποψη μας χρειαζόταν να δοθεί και το μεγαλύτερο βάρος της ανάπλασης.

Κατά την άποψή μας η μελέτη ανάπλασης έπρεπε να συνοδεύεται και από υδραυλική μελέτη ώστε να δοθούν λύσεις στο διαπιστωμένο πρόβλημα της απορροής των υδάτων που δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή της παρέμβασης.

Εξίσου σημαντικό είναι και η έλλειψη πρόβλεψης για την αλλαγή της κυκλοφοριακής ρύθμισης που προκαλεί η μείωση του πλάτους της παραλιακής οδού από 6 μ. σε 3,50 μ. και η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, αφού η μελέτη του παραλιακού δεν συνοδεύεται και από κυκλοφοριακή μελέτη.

Εμείς ως Παράταξη Πάρος ΑΞΙΑ είπαμε ναι στην λήψη την χρηματοδότηση των 3.000.000 ευρώ από πόρους ΕΣΠΑ προκειμένου να αλλάξει η παραλιακή όψη της Παροικιάς προς το καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να είμαστε θετικοί σε μια μελέτη που υποθηκεύει το μέλλον μας.

Το μόνο που μας έδειξαν οι μελετητές κ.κ. Θεοφ. Καταπόδης και Γ. Κουζούμης (έμμισθοι επιστημονικοί σύμβουλοι του κ. Βλαχογιάννη) ήταν ότι θέλουν να εναρμονίσουν την πλατεία Μαντώς με την παραλιακή οδό και να τοποθετήσουν μαρμάρινο λευκό οδόστρωμα. Σε ότι αφορά τον πεζόδρομο που βρίσκεται πλάι της θάλασσας, αυτός θα μεταβληθεί αποκλειστικά σε χώρο για τραπεζοκαθίσματα (πρόβλεψη για 64 τ.μ. στον πεζόδρομο της παραλίας).

Σε όλες τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις μας και τον κίνδυνο που επιστήσαμε για το τελειωτικό χτύπημα που θα δεχθεί η Παροικιά μετά από ένα τέτοιο τερατούργημα εισπράξαμε τις ύβρεις από συμβούλους της πλειοψηφίας, διότι δεν συμφωνήσαμε!!!

Το τελευταίο - νέο μέτρο εναντίον μας - (ύβρεις ανεπίτρεπτες όχι μόνο για δημοτικό συμβούλιο, αλλά και χώρους καταγωγίων), ήρθε να προστεθεί στα έργα και ημέρες του ανεπαρκέστατου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λ. Κοντού. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου εκτός από επικίνδυνες αποφάσεις που λαμβάνει για το μέλλον του νησιού μας, δείχνει πλέον και ένα άλλο μέτρο «σωφρονισμού» μας... Ύβρεις κατά της αντιπολίτευσης που δεν συμφωνεί με τα τερατουργήματα τους. Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών και δεν θα δεχθούμε να πέσουμε στο πεζοδρομιακό επίπεδο που θέλουν να γίνονται οι συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: