Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εκτός λίστας διακοπών η Ελλάδα για τους Γερμανούς

 Τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό έρχεται να ενισχύσει και η έρευνα Reise-Monitor που έδωσε στη δημοσιότητα η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, ADAC, στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου (ΙΤΒ).

Στο κεφάλαιο της έρευνας που αφορά στους τουριστικούς σχεδιασμούς των Γερμανών για το 2012 η Ελλάδα δεν είναι καν μεταξύ των δέκα πρώτων προορισμών.

Στη σχετική κατάταξη των χωρών της Ευρώπης που θα προτιμήσουν για φέτος οι Γερμανοί πρώτη έρχεται η Ισπανία (10,3%), ακολουθε η Ιταλία (9,8%), η Αυστρία (6,1%) και η Τουρκία (4,1%).

Η Ελλάδα έρχεται στην 12η θέση με ένα ποσοστό 1,8% (από 3,3% και την έβδομη θέση το 2011).
Με κριτήριο επιλογής τόπου διακοπών την ασφάλεια, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, μετά την Ισπανία και έχει προβάδισμα έναντι της Τουρκίας. Με κριτήριο τη φυσική ομορφιά, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση μετά την Κροατία και την Ιταλία.

Με κριτήριο τα αξιοθέατα βρίσκεται στην πρώτη θέση μπροστά από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, με τρίτη τη Γαλλία.

Με κριτήριο την ποιότητα των θαλασσών η Ελλάδα είναι τρίτη με πρώτη την Κροατία και δεύτερη την Τουρκία, ενώ στο πεδίο των παρεχόμενων υπηρεσιών η Ελλάδα είναι τρίτη μετά την Τουρκία και την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: