Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Καψής-Μιχελάκης: Δεν θα παραταθεί η θητεία Παπαδήμου ότι κι αν λένε

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου βασίστηκε στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή και μετά την ολοκλήρωσή της η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές».
Στη θέση αυτή συμφώνησαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα: «Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας;».
Ο κ. Καψής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινού, είπε ότι ο Τύπος συνέτεινε στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς τα κόμματα, καίτοι αναγνώριζαν την ανάγκη, βρέθηκαν κάτω από ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης. Ωστόσο πρόσθεσε «τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης εφόσον υπάρχει μία συγκεκριμένη συμφωνία».
Ο κ. Μιχελάκης από την πλευρά του είπε: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει προέλθει από συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, έχει συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσει, που είναι το PSI και η δανειακή συμφωνία και μ΄ αυτή την έννοια έχει και συγκεκριμένο ορίζοντα. Όταν ολοκληρώσει την αποστολή της η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές».
Υποστήριξε δε ότι «υπάρχουν κάποιες εξουσίες που θέλουν να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου και εκεί συναντώνται και προσωπικές επιδιώξεις και κομματικές διεργασίες. Ωστόσο οι προσπάθειες αυτές έχουν πέσει στο κενό. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή της κυβέρνησης θα πάμε σε εκλογές για να αναδειχθεί μία κυβέρνηση με εντολή να βγάλει την χώρα από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: