Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Παρατράγουδα" στην παρέλαση στα Γιάννενα

Ένταση επικράτησε πριν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα Γιάννενα για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Ομάδα κτηνοτρόφων κοντά στην παλιά Ακαδημία απ' όπου ξεκινούσε η παρέλαση, εμφανίσθηκε με ένα μικρό φορτηγό για να διανείμει κουτάκια με γάλα σε μαθητές και στρατιώτες.
Τότε επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και προκλήθηκαν συμπλοκές, χωρίς τραυματισμούς.

Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους.

 Τελικά η παρέλαση άρχισε με την απομάκρυνση των διαδηλωτών. Ωστόσο ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης με το που πλησίασε την εξέδρα των επισήμων, γύρισε και τους μούντζωσε ομαδικά.

Νωρίτερα, μαθητές δύο γυμνασίων, έπειτα από παρότρυνση των καθηγητών τους γύρισαν τα κεφάλια τους όταν περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
Η κίνηση των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε  όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο που έγινε η παρέλαση.

Από το πρωί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα είχαν λάβει μέτρα στην λεωφόρο Δωδώνης που θα γινόταν η παρέλαση, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια, παρότι φέτος δεν παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αλλά ούτε υπουργοί.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε μόνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: