Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

6 στους 10 Έλληνες θέλουν εκλογές τον Απρίλιο

Εκλογές τον Απρίλιο, έξι κόμματα στη νέα Βουλή, έκδηλη απογοήτευση των ψηφοφόρων από το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου και προσωπικά από τον πρωθυπουργό και εμφανής τάση του εκλογικού σώματος προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, ως πιο αποτελεσματικής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.
Αυτά είναι τα βασικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Συνοπτικά, υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο τάσσεται το 62,2% των ερωτηθέντων, ενώ ποσοστό 32,4% κρίνει ότι η εκλογική διαδικασία πρέπει να γίνει αργότερα.

Επιπρόσθετα οι αρνητικές γνώμες τόσο για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όσο και για το έργο της κυβέρνησης είναι περισσότερες από τις θετικές. Συγκεκριμένα, το 52,4% έχει αρνητική γνώμη για τον κ. Παπαδήμο, ενώ το 43,2% θετική. Στην αντίστοιχη ερώτηση για το έργο της κυβέρνησης, το 66,9% έχει αρνητική γνώμη και μόλις το 30,1% θετική.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 19,4%, το ΠΑΣΟΚ 13,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 12%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, οι Οικολόγοι  1,9%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 0,8%.
Στο ερώτημα ποιόν θεωρείται καταλληλότερο για Πρωθυπουργό μετά τις εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: 20% Αντώνης Σαμαράς, 16,5% Ευάγγελος Βενιζέλος, 6,3% Λουκάς Παπαδήμος, 5,6% Φώτης Κουβέλης, 4,8% Αλέξης Τσίπρας, 3% Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ποσοστό 9,7% έδωσε άλλες απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: